SHARE

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да се нада да “ће убица Луке Јовановића бити брзо пронађен“. Он је за РТС рекао да возило којим је прегажен није напустило Србију, као и да ФБИ помаже идентификацију возила.

“Као што је пронађен убица Тијане Јурић, биће пронађен и убица Јовановића”, рекао је Стефановић за РТС.

Он је истакао да тај случај има приоритет за полицију и да се на решавању тог случаја ради интензивно 24 часа.

“Они који тврде да некога прикривамо нека кажу кога, нека нам дају информације или нека престану да сметају полицији да ради свој посао”, изјавио је Стефановић.

Према његовим речима, урађена је пуна реконструкција кретања возила и пре и после тог догађаја.

“Возило је ухваћено на разним локацијама, можемо да га идентификујемо пре несреће и у току извршења несреће. Те камере су лоше и на Бранковом мосту немамо могућност да идентификујемо таблицу. Али имамо локацију где се то лице налазило пре несреће и заједно са свим тимовима полиције стежемо обруч и уверен сам да ћемо ускоро имати убицу”, изјавио је Стефановић.

“Разумем бол родитеља, то су људи који су погођени огромном несрећом, потпуно разумни, пристојни људи, али не разумем људе који покушавају да злоупотребљавају ситуацију. То су исти они који су рекли да имамо 3.000 жртава у Обреновцу”, рекао је Стефановић.

Он је прецизирао и да полиција има браник, део браника, блатобрана и ретровизор са тог возила по чијим је бројевима успела да идентификује да је возило произведено у новембру, децембру 2012. или најкасније у јануару 2013.

“Тражићемо сва возила која су произведена у том периоду да преко дилера аутомобила дођемо до тога којим лицима су возила испоручена. Успели смо америцком ФБИ да пошаљемо наш снимак који ће они покушати да што боље пречисте. Без обзира на заосталост наше камере, ако несто буде могло да се исчупа из тога, они це то моћи да ураде”, изјавио је Стефановић и захвалио америчком амбасадору у Србији Мајклу Кирбију.

Он је рекао и да полиција прегледа све снимке граничних прелаза и нема информацију да је такво возило напустило Србију.

Упитан зашто нико до сада није искористио осам милиона евра сакупљених у Фонду за видео надзор за постављање нових камера, министар је одговорио да ће то бити свих министарстава у наредном периоду јер постојеће камере не завршавају довољно посла.

“Недовољно су покривене улице камерама”, изјавио је Стефановић и додао да о томе треба разговарати и са повереником за заштиту грађана, јер устав штити људе од снимања сваке врсте.

Лука Јовановић је погинуо 25. јула кад га је на силаску с Бранковог моста, док је са неколико пријатеља покушавао да помери аутомобил коме је отпао точак, ударио аутомобил који је долазио из правца Зеленог венца.

Возач мини мориса (тип “кантримен”), се није зауставио, а Лукини родитељи и другови већ четврти дан долазе на Бранков мост да протестују због тога што возач, односно починилац још није откривен и сматрајући да неко штити Лукиног убицу.

SHARE

Оставите одговор