Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić i rukovodstvo Bijeljine dogovarali su danas u ovom gradu mogućnost rekonstrukcije korita rijeke Janja i izrazili očekivanje da će i ovaj posao biti uvršten u zajednički plan sprečavanja poplava u Semberiji.

„Situacija nakon još jedne poplave u Janji zahtijeva hitno razmatranje mogućnosti da uređenje korita Janje bude uvršteno u zajednički plan sprečavanja poplava. Semberiji, a svakako i Janji, neophodna je obnova i rekonstrukcija. Čišćenje i rekonstrukcija korita Janje prijeko je potrebno da bi se spriječile nove poplave i zaštitilo stanovništvo“, rekao je Salkić.

Salkić je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i njegovim zamjenikom Husom Zečkanovićem, naveo da je razgovarano o izvorima finansiranja.

„Mogući izvori finansiranja uređenja korita Janje i saniranje od poplava su međunarodne organizacije koje rade na aktivnostima saniranja poplava u BiH, a neke od njih bile su angažovane i u Bijeljini“, rekao je Salkić.

On je naglasio da Bijeljina može biti primjer dobrih međuljudskih odnosa i ocijenio da je zvanično otvaranje obnovljene Sultan Sulejmanove džamije u subotu, 16. avgusta, veoma važno za Bošnjake u ovom gradu.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Huso Zečkanović najavio je da će otvaranju džamije u centru grada prisustvovati 10.000 ljudi.

„U subotu će u Bijeljini boraviti i novi ambasador Turske u BiH čije prisustvo ćemo iskoristiti da bismo sagledali mogućnost pomoći za sanaciju i zamjenu azbestnih cijevi od Bijeljine do Janje, kao i za još neke aktivnosti“, rekao je Zečkanović.

Ostavi poruku