Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Рамиз Салкић и руководство Бијељине договарали су данас у овом граду могућност реконструкције корита ријеке Јања и изразили очекивање да ће и овај посао бити уврштен у заједнички план спречавања поплава у Семберији.

„Ситуација након још једне поплаве у Јањи захтијева хитно разматрање могућности да уређење корита Јање буде уврштено у заједнички план спречавања поплава. Семберији, а свакако и Јањи, неопходна је обнова и реконструкција. Чишћење и реконструкција корита Јање пријеко је потребно да би се спријечиле нове поплаве и заштитило становништво“, рекао је Салкић.

Салкић је, након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем и његовим замјеником Хусом Зечкановићем, навео да је разговарано о изворима финансирања.

„Могући извори финансирања уређења корита Јање и санирање од поплава су међународне организације које раде на активностима санирања поплава у БиХ, а неке од њих биле су ангажоване и у Бијељини“, рекао је Салкић.

Он је нагласио да Бијељина може бити примјер добрих међуљудских односа и оцијенио да је званично отварање обновљене Султан Сулејманове џамије у суботу, 16. августа, веома важно за Бошњаке у овом граду.

Замјеник градоначелника Бијељине Хусо Зечкановић најавио је да ће отварању џамије у центру града присуствовати 10.000 људи.

„У суботу ће у Бијељини боравити и нови амбасадор Турске у БиХ чије присуство ћемо искористити да бисмо сагледали могућност помоћи за санацију и замјену азбестних цијеви од Бијељине до Јање, као и за још неке активности“, рекао је Зечкановић.

Leave a Reply