Снимак надзорне камере, која је забиљежила тренутак када су у Тузли јуче у стравичној саобраћајној несрећи погинули Тузлаци Хаско Синановић (23), Невен Калесић (23) и Зинета Османовић (59), у наредном периоду биће предмет вјештачења, чији је циљ да се утврди узрок ове трагедије.

До ове стравичне несреће је дошло када је Синановић, управљајући мотоциклом хонда, при великој брзини ударио Османовићеву у тренутку док је прелазила пјешачки прелаз, и од силине удара одбачена је педесетак метара даље.

Након што је „покосио“ несрећну жену, Синановић је мотоциклом ударио у саобраћајни знак, након чега су он и Калесић, који је био његов сапутник, пали и погинули на лицу мјеста.

Да се ради о тешкој несрећи говори и чињеница да је мотоцикл након њиховог пада одлетио на аутобуску станицу, гдје, срећом, није било путника.

Армин Арнаутовић, портпарол Тужилаштва Тузланског кантона, казао је да је раскрсница на којој се догодила несрећа под видео-надзором, па је снимак изузет како би расвијетлили околности.

„Поред снимка, на вјештачење је послат и мотоцикл настрадалог Синановића. Требаће времена да се докаже тачан узрок несреће и која је брзина била у питању“, казао је Арнаутовић.

Грађани Тузле у уторак су у невјерици и сузама посматрали стравичан призор ове несреће.

„Два минута прије несреће изашао сам на аутобуску станицу на којој је у том тренутку било пет или шест грађана. Видио сам како на станицу улази аутобус који је примио путнике, а након што сам ушао у улаз своје зграде зачуо сам прасак. Истрчао сам на улицу и видио стравичан призор“, каже Недим Ћ., становник оближње зграде.

Очевици кажу да свако љето свједоче стравичним несрећама у којима настрадају млади људи.

„Овај пут страдала је и недужна жена, која је само кренула да пређе улицу. Ово је заиста страшно, ужасавајуће. До када ће нам улице бити мјеста на којима се свакодневно губе животи“, рекао је Тузлак, који је желио остати анониман.

Leave a Reply