Украјинска војска рано јутрос обновила је артиљеријску паљбу по Доњецку, јавила је Руска информативна агенција (РИА) Новости, преносећи и да је најмање седам припадника Десног сектора убијено, а седам рањено у нападу на аутобус којим су се превозили код улаза у тај град на истоку Украјине.

Како јавља извјештач те агенције, артиљеријска паљба долази из правца аеродрома у Доњецку и села Пески, који су под контролом украјинских снага.

За сада нема података о новим жртвама и штети.

Позивајући се на представнике самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР), РИА Новости извјештава и да су у уторак увече устаници убили седморицу активиста Десног сектора.

„Аутобус са наоружаним људима у уторак увече изненада је напао на наш пункт у селу Мандрикино (јужно предграђе Доњецка). Убили су нашег снајперисту, послије чега су са пункта устаници отворили ватру по аутобусу“, рекао је тај представник ДНР.

Код убијених и рањених пронађене су легитимације активиста националистичког Десног сектора, а устаници претпостављају да је аутобус долазећи из Запорошке области залутао, јер се недалеко одатле налазе позиције украјинске војске и Националне гарде.

Украјинска агенција Укринформ пренијела је да је лидер Десног сектора Дмитриј Јарош на налогу на „Фејсбуку“ потврдио информацију о том сукобу.

„Имамо страшне губитке… Осветићемо се !!!“, написао је он.

Мекдоналдси у Доњецку за исхрану најсиромашнијих

 Просторије америчког ланца ресторана брзе хране Мекдоналдс у Доњецку биће коришћени као народне кухиње за најсиромашније становнике тог града.

Тренутно ресторани не раде. Просторије и опрема ће се користи за припрему оброка за породице са ниским примањима, рекао је шеф самопроглашене Народне Републике Доњецк Борис Литвинов, пренио је Интерфакс.

Према његовим ријечима, ако се врате домаћини затворених ресторана, са њима ће се водити дијалог о сарадњи и накнади. Руководство самопроглашне републике обећало је да техничка опрема ресторана неће бити оштећена.

У Доњецку је, прије почетка сукоба, радило три Мекдоналдс ресторана, који су затворени из „безбједносних разлога“.

Датум почетка рада народних кухиња није наведен.

Leave a Reply