Свих 12 дана покушавали смо да нађемо мотив јер је то био једини начин да окончамо мистерију нестанка Тијане Јурић, а онда смо дошли и до Драгана Ђурића (34), кажу у србијанској полицији

Полиција је, покушавајући да пронађе Тијану, истрагу водила у неколико праваца, јавља Блиц.

“Најприје смо покушавали да уочимо да ли постоји лични мотив или мотив који је везан за њено окружење. Разматрали смо да ли је можда побјегла од куће, да ли је била у сукобу с неким пријатељима. Тијана није имала момка, али смо провјеравали и да ли је можда неко био љубоморан на њу. Провјеравали смо и локалне секте, да неко од њих није покушао да је увуче у своје друштво. Због границе са Мађарском, истрага је вођена и у правцу разоткривања трговаца људима. Све вријеме постојао је и страх да је силована, убијена и негдје бачена. Подједнако су екипе водиле истрагу у свим правцима, претраживао се комплетан терен ка мађарској граници како би се дошло до било каквог трага који би довео до Тијане“, причају полицајци.

Сви бивши робијаши из краја и сви који су имали кривични досије приведени су на саслушање

Више од сто припадника суботичке и сомборске полиције ојачани екипом из Управе криминалистичке полиције радило је на случају Тијаниног нестанка, покушавајући да одгонетне шта се збило у седам минута.

“ Надали смо се да ће неко да позове и тражи откуп, али њени родитељи нису толико богати да би Тијана била отета због откупа. Када се послије три дана нико није јавио породици, истрагу смо окренули управо ка најцрњем сценарију, који се нажалост и обистинио. Било је понеких дојава које су нам уливале наду да је жива, јавили су се људи из једног мађарског села који су тврдили да су је видјели, али се испоставило да је та информација била лажна“ причају извори из полиције.

Техника је и у овом случају одрадила своје, са три мобилне мреже које функионишу у овом крају, полиција је преко базних станица дошла до свих бројева мобилних телефона који су спорне ноћи били активни у том крају Бајмока. Радило се, међутим, о неколико стотина телефона.

Истовремено, радило се на елиминацији бројева мобилних телефона чији власници нису били сумњиви, како би се дошло до оног који јесте. Људи су саслушавани. Онда се дошло и до телефонског броја Ђурића.

Мајка Тијаниног убице: Немам снаге да га видим

Дан касније. Сурчин, Војвођанска улица. Капија куће у којој је живио Драган Ђурић, тренутно најозлоглашенији човјек у Србији и даље је отворена, али неће још дуго бити.

На тријему сједе мајка Макивија Ђурић и ујна Рајка Мишкић, а на помен Драгановог имена очи се пуне сузама.

“ Закључаћу капију“,  каже Макивија за Новости.

“Новинаре угостим, али не знам шта да кажем. Не знам шта радим, не могу ни да гледам, ни да чујем“, прича мајка.

Скувала је кафу, за новинаре, а није ни питала да ли желе кафу. Домаћински. Ујна Рајка каже да осим јајета на око ништа није појела. Не може да гута од суза које јој стану у грлу. Откако је сазнала да јој је син ухапшен, за Макивију нема сна.

“Не могу да спавам. Ноћас сам испушила цигарета колико нисам у животу. Само седим и вртим филм да ли сам нешто пропустила у Драгановом понашању. Ништа ми не пада на памет, све је било уобичајено“, прича Макивија.

На лицу мајке јасно се читају шок, туга и бол. Нико од Ђурићеве породице не зна ништа више од онога што су чули и прочитали у медијима. Ипак, Макивија не скрива огорчење због неетичког понашања појединих.

“ Нећу више да се јављам на телефон. Када сам видела на телевизији фотографију мог унука, а Драгановог сестрића, само што се нисам онесвестила. Људи, ту може бити освете, може бити свега! То дете није криво, а нисам ни ја“,  разочарана је.

Став који не мијења од како је сазнала да постоји могућност да јој је син убица јесте – ако је крив, нека плати!

“Јесам га родила, али ако је тако нешто урадио, треба да одговара! Међутим, познавајући га, све ово ми је несхватљиво – застаје како би се прибрала. Пио је таблете за висок притисак. Можда је лек узео са алкохолом, па му је то помутило разум. Не знам. Није био склон напијању. Ошамути га чак и једна чаша пива“ , наставља она.

Чињеница да Тијане Јурић више нема због руке њеног сина, Макивију оставља без ријечи.

Очај због бола Тијаниних родитеља не може да сакрије.

“Шта да кажем људима који су изгубили дете од 15 година? Изјављујем им саучешће овим путем, али свесна сам да им то ништа не вреди“, каже уплакана мајка.

Драгана још увек није видјела. Жељу има, али не и снагу за суочавање са њим.

“Питаћу га да ли је ово истина. Зашто је то урадио, а да није на мене помислио. Где ћу ја?“, говори она.

Макивија није изашла из куће од дана када је сазнала за монструозни злочин.

Мора да се исели

Власник куће у којој су Макивија и Драган живјели од јуна ове године дао је до краја августа рок Макивији да се исели, будући да је тромјесечни период изнајмљивања истекао.
“Не знам где ћу“, каже Макивија.

“Шеф ми је рекао да дођем на посао, то је охрабрујуће у свем овом болу“, прича мајка.

Нису причали о нестанку

Са Драганом је, каже, била блиска, али у протеклом периоду није помињао било какве проблеме. Понашање му је било уобичајено, чак и када се вратио кући након злочина. Током потраге за Тијаном, док је постојала нада да је још увијек жива, у заједничким разговорима нису коментарисали њен нестанак.

 

 

 

Leave a Reply