SHARE

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да се породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида никада не може одужити за њихов допринос стварању Републике Српске.
“Не можете дати ниједно материјално добро, нити издвојити неки финансијски износ којим се можете адекватно одужити. Много људи је погинуло током рата или дало дијелове свог тијела. Износ који смо додијелили није довољан ни за кога, али показује да систем води рачуна о овој популацији и различитим потребама које постоје”, рекла је Цвијановићева. 

Премијер Српске је данас у Рогатици рекла новинарима да Влада Српске није никада хтјела одустати од великог пројекта стамбеног збрињавања или додјељивања финансијских средстава за породице погинулих и ратне војне инвалиде вриједног више од 100 милиона КМ, јер је свјесна да су велике потребе ове врсте у друштву. 

“Задовољна сам што могу да кажем да завршавамо овај велики пројекат током ове године, који је Милорад Додик почео 2008. године. Они који се нису нашли на овом списку, а испуњавају услове, свакако да неће бити изостављени и заборављени. Након овог пројекта ићи ћемо са другим пројектом или наставком овог или ићи на редовно збрињавање”, рекла је Цвијановићева. 

Премијер Српске каже да је људима који су незадовољни висином износа који су данас примили, објашњено да треба да узму износ који им је сада на располагању, колико садашња економска могућност Републике Српске то допушта, а да ће у будућности реализовати своја права која се односе на више средстава. 

“Ови људи су свјесни вриједности овог пројекта и општа подршка за њега постоји. Пројекат реализујемо широм Републике Српске и у већини општина је већ завршен. Овдје сада почиње изградња `11+4` стамбене јединице и то је један вид рјешавања овог проблема. Широм Републике Српске су започете или су при крају изградње зграде за рјешавање овог проблема, а паралелно са тим дијелимо рјешења да бисмо могли у наредној години ући у рјешавање овог проблема за оне који се нису нашли на списку”, рекла је Цвијановићева. 

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је данас у Рогатици 33 рјешења о бесповратној новчаној помоћи за стамбено збрињавање породица погинулих бораца Војске Републике Српске и ратних војних инвалида, у појединачним износима од 8.000 КМ. 

Цвијановићева је истакла да је ово дио великог хуманог пројекта у Републици Српској, укупне вриједности од око 100 милиона КМ. 

Послушајте изјаву Жељке Цвијановић:

 
 

SHARE

Оставите одговор