Neka sada udaraju svi po meni, zaslužio sam svaku kritiku… Ali oni koji se kriju iza mog crvenog kartona neće imati idealan alibi, kaže igrač Partizana.

Optuženi, branite se. Pocrveneli Branislav Trajković je isključenjem u 41. minutu meča sa Ludogorecom napravio ozbiljnu glupost koja je evidentno svim ostalim faktorima u Partizanu poslužila da svoje grehe ubace u „njegovo dvorište“. Kada su se glave ohladile, Trajković je odlučio da u razgovoru za „Novosti“ objasni šta se dešavalo u sredu uveče i šta je pozadina njegove nesvakidašnje reakcije.

– Neka sada udaraju svi po meni, zaslužio sam svaku kritiku za potez koji sam napravio. Moram da priznam da sam napravio veliku glupost, a jedino što mi smeta u celoj priči je to što sam tim svojim potezom mnogima sačuvao gu..cu. Za sve je kriv Trajković i sve bi bilo drugačije da Trajković nije dobio crveni karton. Ako će im tako biti lakše i ako misle da je to jedina istina, neka im bude – počinje priču kontroverzni štoper Partizana.

Ni dva dana posle utakmice koja će obeležiti njegovu karijeru, Trajković ne želi da traži olakšavajuću okolnost za sebe.

– Da se razumemo, ne tražim ja nikakvo opravdanje za ono što sam uradio. Kako bih i mogao da opravdam taj crveni karton? Smeta mi to što se svi bave onim što se dogodilo, a ne ulaze u suštinu problema. Nisam ni prvi ni poslednji kome se to dogodilo i ko može uopšte da garantuje šta bi se dogodilo da smo ostali „11 na 11“. Pa bio sam na terenu kada smo gubili 0:2 u 25. minutu i nismo pošteno ni prešli centar. Ja ću otići, problemi će ostati, ali tada svi koji se sada kriju iza mog crvenog kartona neće imati idealan alibi.

Podmukli udarac Bezjaka ispod brade je nastao u trenu kao plod provokacije Slovenca, ali je nervoza koja je tada eksplodirala posledica svega što se u poslednje vreme dešava u Humskoj.

– Uzmite primer Suareza. Koliko para ima, sve sređeno u životu, a grize po terenu. I nije smak sveta. Pa, potez Zidana u finalu Svetskog prvenstva. Desi se da čoveku „padne roletna“ kao što je to sada bio slučaj samnom. Niko neće ili ne želi da pomene činjenicu da smo mi profesionalci, da igramo za novac kojeg nema. I da li se iko pita da li i kako hranimo porodice. Otići ću ja iz Partizana, ali će problemi ostati.

Na pitanje da su svi u igračkom kadru u istoj situaciji, pa niko osim njega nije izgubio glavu, Trajković odgovara konstatacijom da je svaka individua za sebe, da su svi drugačiji.

– Svi su nervozni, a za to ne mogu ja da budem kriv. Problem je u tome što je ta moja glupost bila toliko očigledna. Posle ovolike buke koja se digla oko mog crvenog kartona, mogu samo da kažem da se samo za dobrim konjem prašina diže.

U javnosti već duže vreme kolaju priče o Trajkovićevim kockarskim dugovima, problemima sa alkoholom, a pojedini mediji su čak i pisali da je visoki štoper iz tih razloga „prodao“ utakmicu.

– To su smešne, ma presmešne priče. Svako danas može da piše šta hoće i ja prihvatam kritiku od svakoga za ono što sam uradio, jer je potpuno zaslužujem. Ipak, takva pisanja su besmislice koje nemaju nikakve dodirne tačke sa istinom.

Dan posle meča sa Ludogorecom bilo je jasno da je Branislav Trajković završio misiju u Humskoj.

– Da. Sve je gotovo. Raskinućemo ugovor, videćemo još na koji način, sve će biti poznato za dan ili dva. Tako je izgleda moralo da bude, a ja Partizanu želim sve najbolje – zaključio je Trajković.

NIKOLIĆ: PREŠAO CRVENU LINIJU

TRENER Partizana Marko Nikolić objasnio je da je u klubu do sada bilo dovoljno strpljenja za Trajkovićeve gafove.
– On je prešao crvenu liniju i napravio nedopustivu grešku. Neću da ga razapinjem, očekuje ga razgovor sa ljudima iz kluba i želim da stavim tačku na tu priču – objasnio je Nikolić.

Ostavi poruku