Нека сада ударају сви по мени, заслужио сам сваку критику… Али они који се крију иза мог црвеног картона неће имати идеалан алиби, каже играч Партизана.

Оптужени, браните се. Поцрвенели Бранислав Трајковић је искључењем у 41. минуту меча са Лудогорецом направио озбиљну глупост која је евидентно свим осталим факторима у Партизану послужила да своје грехе убаце у „његово двориште“. Када су се главе охладиле, Трајковић је одлучио да у разговору за „Новости“ објасни шта се дешавало у среду увече и шта је позадина његове несвакидашње реакције.

– Нека сада ударају сви по мени, заслужио сам сваку критику за потез који сам направио. Морам да признам да сам направио велику глупост, а једино што ми смета у целој причи је то што сам тим својим потезом многима сачувао гу..цу. За све је крив Трајковић и све би било другачије да Трајковић није добио црвени картон. Ако ће им тако бити лакше и ако мисле да је то једина истина, нека им буде – почиње причу контроверзни штопер Партизана.

Ни два дана после утакмице која ће обележити његову каријеру, Трајковић не жели да тражи олакшавајућу околност за себе.

– Да се разумемо, не тражим ја никакво оправдање за оно што сам урадио. Како бих и могао да оправдам тај црвени картон? Смета ми то што се сви баве оним што се догодило, а не улазе у суштину проблема. Нисам ни први ни последњи коме се то догодило и ко може уопште да гарантује шта би се догодило да смо остали „11 на 11“. Па био сам на терену када смо губили 0:2 у 25. минуту и нисмо поштено ни прешли центар. Ја ћу отићи, проблеми ће остати, али тада сви који се сада крију иза мог црвеног картона неће имати идеалан алиби.

Подмукли ударац Безјака испод браде је настао у трену као плод провокације Словенца, али је нервоза која је тада експлодирала последица свега што се у последње време дешава у Хумској.

– Узмите пример Суареза. Колико пара има, све сређено у животу, а гризе по терену. И није смак света. Па, потез Зидана у финалу Светског првенства. Деси се да човеку „падне ролетна“ као што је то сада био случај самном. Нико неће или не жели да помене чињеницу да смо ми професионалци, да играмо за новац којег нема. И да ли се ико пита да ли и како хранимо породице. Отићи ћу ја из Партизана, али ће проблеми остати.

На питање да су сви у играчком кадру у истој ситуацији, па нико осим њега није изгубио главу, Трајковић одговара констатацијом да је свака индивидуа за себе, да су сви другачији.

– Сви су нервозни, а за то не могу ја да будем крив. Проблем је у томе што је та моја глупост била толико очигледна. После оволике буке која се дигла око мог црвеног картона, могу само да кажем да се само за добрим коњем прашина диже.

У јавности већ дуже време колају приче о Трајковићевим коцкарским дуговима, проблемима са алкохолом, а поједини медији су чак и писали да је високи штопер из тих разлога „продао“ утакмицу.

– То су смешне, ма пресмешне приче. Свако данас може да пише шта хоће и ја прихватам критику од свакога за оно што сам урадио, јер је потпуно заслужујем. Ипак, таква писања су бесмислице које немају никакве додирне тачке са истином.

Дан после меча са Лудогорецом било је јасно да је Бранислав Трајковић завршио мисију у Хумској.

– Да. Све је готово. Раскинућемо уговор, видећемо још на који начин, све ће бити познато за дан или два. Тако је изгледа морало да буде, а ја Партизану желим све најбоље – закључио је Трајковић.

НИКОЛИЋ: ПРЕШАО ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ

ТРЕНЕР Партизана Марко Николић објаснио је да је у клубу до сада било довољно стрпљења за Трајковићеве гафове.
– Он је прешао црвену линију и направио недопустиву грешку. Нећу да га разапињем, очекује га разговор са људима из клуба и желим да ставим тачку на ту причу – објаснио је Николић.

Leave a Reply