Naslovna Vijesti Survao se u provaliju duboku 500 metara

Survao se u provaliju duboku 500 metara

0

Pripadnici Gorske službe spašavanja „Volf“ iz Foče danas su izvukli tijelo Gordana Ristića /49/ iz Višegrada sa litice kanjona Drine u mjestu Gradina, blizu sela Zemnica, udaljene od grada 40 kilometara.

Ristić je u srijedu oko 16.00 časova otišao u lov od svoje rodne kuće u selu Đurevići kanjonom Drine prema selu Zemljice i nestao. 

Gordanova supruga Mirjana prijavila je juče Policijskoj stanici u Višegradu nestanak muža da, pa su policajci, pripadnici Vatrogasne jedinice i Civilne zaštite, kao i Šumskog gazdinstva „Panos“ pretraživali teren Lovišta „Kamenica“ u kanjonu Drine. 

„U jednom momentu sam se odvojio od grupe i otišao na liticu Gradina, gdje sam nad samim ponorom vidio Ristićevu lovačku pušku i polomljene grančice na drveću prema kanjonu“, rekao je lovočuvar Miroslav Baranac. 

On je objasnio da je od mjesta gdje je Ristić pao u provaliju do rijeke Drine razdaljina od oko 500 metara, a da se njegovo tijelo zaustavilo na oko 350 metara od mjesta pada. 

Članovi Gorske službe spašavanja iz Foče, njih šestorica, uz pomoć jednog pripadnika specijalnih jedinica Žandarmerije Srbije su se užadima spustili do unesrećenog Ristića i tako ga na specijalnim nosilima transportovali do Drine i ukrcali u čamac. 

„Bio je to izuzetno težak poduhvat, jer smo radili na čistoj vertikali, a morali smo da pravimo takozvana sidrišta da bi vezivali konopce i prišli bliže tijelu“, rekao je načelnik Gorske službe Nešo Ikonić. 

U traženju Ristića učestvovali su i mještani sela Višegradske Župe koji su na konjima dovezli opremu za spašavanje do litice, zatim građani Višegrada i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ gdje je Ristić bio zaposlen. 

Istragu o ovom nesrećnom slučaju vodi kriminalistička služba Policijske stanice Višegrad. 

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version