Припадници Горске службе спашавања „Волф“ из Фоче данас су извукли тијело Гордана Ристића /49/ из Вишеграда са литице кањона Дрине у мјесту Градина, близу села Земница, удаљене од града 40 километара.

Ристић је у сриједу око 16.00 часова отишао у лов од своје родне куће у селу Ђуревићи кањоном Дрине према селу Земљице и нестао. 

Горданова супруга Мирјана пријавила је јуче Полицијској станици у Вишеграду нестанак мужа да, па су полицајци, припадници Ватрогасне јединице и Цивилне заштите, као и Шумског газдинства „Панос“ претраживали терен Ловишта „Каменица“ у кањону Дрине. 

„У једном моменту сам се одвојио од групе и отишао на литицу Градина, гдје сам над самим понором видио Ристићеву ловачку пушку и поломљене гранчице на дрвећу према кањону“, рекао је ловочувар Мирослав Баранац. 

Он је објаснио да је од мјеста гдје је Ристић пао у провалију до ријеке Дрине раздаљина од око 500 метара, а да се његово тијело зауставило на око 350 метара од мјеста пада. 

Чланови Горске службе спашавања из Фоче, њих шесторица, уз помоћ једног припадника специјалних јединица Жандармерије Србије су се ужадима спустили до унесрећеног Ристића и тако га на специјалним носилима транспортовали до Дрине и укрцали у чамац. 

„Био је то изузетно тежак подухват, јер смо радили на чистој вертикали, а морали смо да правимо такозвана сидришта да би везивали конопце и пришли ближе тијелу“, рекао је начелник Горске службе Нешо Иконић. 

У тражењу Ристића учествовали су и мјештани села Вишеградске Жупе који су на коњима довезли опрему за спашавање до литице, затим грађани Вишеграда и предузећа „Хидроелектране на Дрини“ гдје је Ристић био запослен. 

Истрагу о овом несрећном случају води криминалистичка служба Полицијске станице Вишеград. 

Leave a Reply