Кабинети предсједника и два потпредсједника ФБиХ новцем из буџета куповали су панталоне, кошуље, парфеме и торте, а запослени су се на рачун пореских обвезника частили храном и пићем и викендом и током празника.

Утврдили су то ревизори приликом контроле рада кабинета предсједника и потпредсједника ФБиХ за 2013. годину. Канцеларија за ревизију институција ФБиХ због уочених неправилности и ненамјенског трошења новца дала им је мишљење са резервом.

Кабинет предсједника ФБиХ Живка Будимира потрошио је лани 1,28 милиона марака, а за репрезентацију је издвојено 39.000. Утврђено је да за велики број рачуна које су Будимир и његови сарадници доносили из разних угоститељских објеката није приложена документација којом би се потврдило да су издаци настали за службене потребе.

– Рачуне су без претходно одобрене наруџбе осим предсједника, подносили и његов савјетник, пратилац и возач – навели су ревизори.

Утврђено је да су буџетским новцем у иностранству куповали панталоне, кошуље и другу одјећу, а да није наведено којим поводом и за кога је она набављена.

Leave a Reply