Припадници јединице „Бели вукови“ обиљежили су данас на Палама 16 година од свирепог, гнусног и још нерасвијетљеног убиства легендарног команданта ове елитне јединице Војске Републике Српске Срђана Кнежевића, Белог Вука.

Немања Кнежевић, син покојног Срђана, рекао је новинарима да његова породица узалуд већ 16 година чека на било какав резултат истраге у вези са убиством његовог оца.

„Не знам зашто и не знам коме није у интересу да буде расвијетљено ово гнусно убиство. Ја вјерујем у Бога и да ће Бог казнити наручиоце, организаторе и извршиоце убиства мог оца“, истакао је Немања.

Он је поновио огорчење породице Кнежевић и јавно упитао носиоце правосудних функција гдје је заправо спис у вези са убиством Срђана Кнежевића, јер постоје информације да је наводно „изгубљен“.

„Зашто онда не покрену нови поступак?“, упитао је Немања.

Генерал Милан Торбица, савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петра Ђокића, невјероватном је означио чињеницу да ни након 16 година није расвијетљено убиство Белог Вука.

Он је изразиоо сумњу у добре намјере правосудних институција БиХ, али је нагласио да чврсто вјерује у истину и правду, као да ће овај случај коначно бити разријешен, а убице откривене и кажњене.

„Апелујем да сви правосудни органи убрзају овај процес и да га ријеше, зарад смирај породице и зарад истине“, поручио је Торбица.

Према његовим ријечима, Бели Вук је био велики српски јунак, борац и стваралац Републике Српске, који је пет пута рањаван у борбама за слободу српског народа.

„Бели Вук је био човјек великог срца и храбрости“, закључио је Торбица.

Полагању вијенаца и цвијећа на Спомен-парку посвећеном Белом Вуку и његовим погинулим саборцима присуствовали су, заједно са члановима породице и пријатељима, и представници институција Републике Српске и БиХ, општине Пале, МУП-а Републике Српске, борачке организације и грађани.

Припадници и симпатизери „Белих вукова“ и ове године изразили су огорчење чињеницом да правосудне институције након 16 година немају одговор на питање ко је убио, а ко наредио и организовао убиство њиховог легендарног команданта, који је у вријеме убиства обављао дужност замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

„Бели вукови“ су по ко зна који пут поновили апел надлежним правосудним органима и институцијама да коначно разријеше убиство Белог Вука, које доживљавају као терористички акт.

Чланови и пријатељи породице и припадници „Белих вукова“ данас су положили вијенце и цвијеће и прислужили свијеће и на гробу Белог Вука у његовом родном селу Тврдимићи.

Leave a Reply