Pripadnici jedinice „Beli vukovi“ obilježili su danas na Palama 16 godina od svirepog, gnusnog i još nerasvijetljenog ubistva legendarnog komandanta ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske Srđana Kneževića, Belog Vuka.

Nemanja Knežević, sin pokojnog Srđana, rekao je novinarima da njegova porodica uzalud već 16 godina čeka na bilo kakav rezultat istrage u vezi sa ubistvom njegovog oca.

„Ne znam zašto i ne znam kome nije u interesu da bude rasvijetljeno ovo gnusno ubistvo. Ja vjerujem u Boga i da će Bog kazniti naručioce, organizatore i izvršioce ubistva mog oca“, istakao je Nemanja.

On je ponovio ogorčenje porodice Knežević i javno upitao nosioce pravosudnih funkcija gdje je zapravo spis u vezi sa ubistvom Srđana Kneževića, jer postoje informacije da je navodno „izgubljen“.

„Zašto onda ne pokrenu novi postupak?“, upitao je Nemanja.

General Milan Torbica, savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petra Đokića, nevjerovatnom je označio činjenicu da ni nakon 16 godina nije rasvijetljeno ubistvo Belog Vuka.

On je izrazioo sumnju u dobre namjere pravosudnih institucija BiH, ali je naglasio da čvrsto vjeruje u istinu i pravdu, kao da će ovaj slučaj konačno biti razriješen, a ubice otkrivene i kažnjene.

„Apelujem da svi pravosudni organi ubrzaju ovaj proces i da ga riješe, zarad smiraj porodice i zarad istine“, poručio je Torbica.

Prema njegovim riječima, Beli Vuk je bio veliki srpski junak, borac i stvaralac Republike Srpske, koji je pet puta ranjavan u borbama za slobodu srpskog naroda.

„Beli Vuk je bio čovjek velikog srca i hrabrosti“, zaključio je Torbica.

Polaganju vijenaca i cvijeća na Spomen-parku posvećenom Belom Vuku i njegovim poginulim saborcima prisustvovali su, zajedno sa članovima porodice i prijateljima, i predstavnici institucija Republike Srpske i BiH, opštine Pale, MUP-a Republike Srpske, boračke organizacije i građani.

Pripadnici i simpatizeri „Belih vukova“ i ove godine izrazili su ogorčenje činjenicom da pravosudne institucije nakon 16 godina nemaju odgovor na pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo njihovog legendarnog komandanta, koji je u vrijeme ubistva obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

„Beli vukovi“ su po ko zna koji put ponovili apel nadležnim pravosudnim organima i institucijama da konačno razriješe ubistvo Belog Vuka, koje doživljavaju kao teroristički akt.

Članovi i prijatelji porodice i pripadnici „Belih vukova“ danas su položili vijence i cvijeće i prislužili svijeće i na grobu Belog Vuka u njegovom rodnom selu Tvrdimići.

Ostavi poruku