Рониоци су пронашли остатке људског тијела у олупини брода „Коста конкордија“ потонулог код обале Тоскане у јануару 2012. године, јавиле су агенције.

Ројтерс наводи да је потребно провјерити да ли пронађени остаци припадају јединој преосталој особи чије беживотно тијело до сада, двије и по године послије потонућа луксузног крузера, није пронађено – Индијцу Раселу Ребелу.

Ребело је радио као конобар на том броду.

Могуће је, међутим, да пронађени остаци припадају путници Марији Грацији Трекаричи, чије је беживотно тијело пронађено и идентификовано тек у октобру прошле године, међутим, како наводи АФП, остало је нејасно да ли су пронађени сви њени посмртни остаци.

Извјештавајући да су пронађени фрагменти костију, француска новинска агенција преноси да италијанска агенција за цивилну заштиту сматра да је прерано говорити коме они припадају.

Та агенција није жељела ни да демантује ни да потврди да су рониоци открили фрагменте лобање, како су то извјестили поједини италијански медији.

„Анализа остатака почеће ускоро и њени резултати биће познати слиједећих неколико дана“, навела је Агенција у саопштењу.

Беживотна тијела 30 од 32 жртве пронађене су убрзо након што је брод потонуо, подсјећају агенције.

Луксузни туристички брод двије и по године послије потонућа био је на дну код острва Ђиљо, одакле је прошлог мјесеца одвучен до Ђенове.

Рониоци сада претражују раније недоступна мјеста на броду, два пута већем од „Титаника“, прије него што током 22 мјесеца буде демонтиран.

У тренутку несреће током крстарења на броду је било више од 4.000 људи, од чега 3.200 путника и више од хиљаду чланова посаде.

Leave a Reply