Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pohvalio je danas u Doboju rad policije za vrijeme i nakon poplava, te najavio da će u tom gradu biti izgrađen novi objekat od oko 1.000 metara kvadratnih za smještaj saobraćajne službe, čija je zgrada potpuno uništena u majskim poplavama.

„Mi ćemo taj projekat podržati, kada on bude izrađen“, rekao je Dodik novinarima u Doboju, gdje je posjetio Centar javne bezbjednosti /CJB/.

On je istakao da su pripadnici CJB Doboj, koji su obavljali redovne dužnosti za vrijeme poplava, uspješno pokazali i svoju drugu dimenziju – humanitarnu, ukazujući pomoć građanima kojima je to bilo potrebno.

„Došao sam ovdje da podržim građane Doboja u procesu rekonstrukcije. Ponosan sam na činjenicu da je u Doboju stanje javnog reda i mira zadovoljavajuće, da je broj krivičnih djela smanjen, i to je nesumnjivo, isključivo jer je policija ostvarivala svoju ulogu i zakonom predviđene obaveze“, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ovo potvrda još jedne dobre odluke vlasti Republike Srpske da ne prihvati ukidanje Policije Srpske, ističući da je sada vidljivo da je policija najznačajniji dio garancija i bezbjednosti za sve građane Republike.

Govoreći o statusu policijaca, Dodik je napomenuo da plate policajcima nisu smanjivane, da se održavaju i da neće biti smanjivane u ovom vremenu ni nakon izbora.

„Plate policajcima ostaju na ovom nivou, kao i u prosvjeti i zdravstvu i mislim da je to ispravna politika, jer Republika Srpska pokazuje sposobnost da to čini“, rekao je Dodik.

Podsjećajući da je policija nedavno opremljena novim uniformama i automobilima, Dodik je naveo da je predstoji nova faza logističke opreme, što će biti dogovoreno sa predstavnicima resornog ministarstva.

„Policija mora pojačati svoju sposobnost za djelovanje, jer se pokazalo da bez policije ovdje u Doboju, gradu koji je prvi napustio gradonačelnik u vrijeme poplava, nastao bi u haos da nije bilo policije“, rekao je Dodik.

Načelnik CJB Doboj Goran Đurković rekao je novinarima da je informisao predsjednika Srpske Dodika o stanju bezbjednosti koje pokriva ovaj centar, kao i da je zajednički ocijenjeno da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

Đurković je dodao da je predsjednika ponovo upoznao o aktivnostima koje je provodio Centar kada je riječ o majskim poplavama, kao i o šteti koja je nanesena objektima CJB Doboj i potrebama da bi ti objekti bili renovirani.

On je dodao da je predsjednika upoznao i o aktivnostima koje je Centar preduzeo da sada u saradnji sa MUP-om na upostavljanju normalnih aktivnosti, prije svega na funkcionisanju prostorija za izdavanje ličnih dokumenata, koje normalno funkcionišu.

„Dobili smo punu podršku od predsjednika i to nas obavezuje da još više radimo na poboljšanju stanja bezbjednosti na našem području i većem angažovanju policijskih službenika u svim segmentima“, dodao je Đurković.

Ostavi poruku