Предсједник Републике Српске Милорад Додик похвалио је данас у Добоју рад полиције за вријеме и након поплава, те најавио да ће у том граду бити изграђен нови објекат од око 1.000 метара квадратних за смјештај саобраћајне службе, чија је зграда потпуно уништена у мајским поплавама.

„Ми ћемо тај пројекат подржати, када он буде израђен“, рекао је Додик новинарима у Добоју, гдје је посјетио Центар јавне безбједности /ЦЈБ/.

Он је истакао да су припадници ЦЈБ Добој, који су обављали редовне дужности за вријеме поплава, успјешно показали и своју другу димензију – хуманитарну, указујући помоћ грађанима којима је то било потребно.

„Дошао сам овдје да подржим грађане Добоја у процесу реконструкције. Поносан сам на чињеницу да је у Добоју стање јавног реда и мира задовољавајуће, да је број кривичних дјела смањен, и то је несумњиво, искључиво јер је полиција остваривала своју улогу и законом предвиђене обавезе“, рекао је Додик.

Додик је напоменуо да је ово потврда још једне добре одлуке власти Републике Српске да не прихвати укидање Полиције Српске, истичући да је сада видљиво да је полиција најзначајнији дио гаранција и безбједности за све грађане Републике.

Говорећи о статусу полицијаца, Додик је напоменуо да плате полицајцима нису смањиване, да се одржавају и да неће бити смањиване у овом времену ни након избора.

„Плате полицајцима остају на овом нивоу, као и у просвјети и здравству и мислим да је то исправна политика, јер Република Српска показује способност да то чини“, рекао је Додик.

Подсјећајући да је полиција недавно опремљена новим униформама и аутомобилима, Додик је навео да је предстоји нова фаза логистичке опреме, што ће бити договорено са представницима ресорног министарства.

„Полиција мора појачати своју способност за дјеловање, јер се показало да без полиције овдје у Добоју, граду који је први напустио градоначелник у вријеме поплава, настао би у хаос да није било полиције“, рекао је Додик.

Начелник ЦЈБ Добој Горан Ђурковић рекао је новинарима да је информисао предсједника Српске Додика о стању безбједности које покрива овај центар, као и да је заједнички оцијењено да је стање безбједности задовољавајуће.

Ђурковић је додао да је предсједника поново упознао о активностима које је проводио Центар када је ријеч о мајским поплавама, као и о штети која је нанесена објектима ЦЈБ Добој и потребама да би ти објекти били реновирани.

Он је додао да је предсједника упознао и о активностима које је Центар предузео да сада у сарадњи са МУП-ом на упостављању нормалних активности, прије свега на функционисању просторија за издавање личних докумената, које нормално функционишу.

„Добили смо пуну подршку од предсједника и то нас обавезује да још више радимо на побољшању стања безбједности на нашем подручју и већем ангажовању полицијских службеника у свим сегментима“, додао је Ђурковић.

Leave a Reply