Насловна Република Српска Заплављено неколико семберских мјесних заједница

Заплављено неколико семберских мјесних заједница

0
У Семберији су заплављени дијелови мјесних заједница Доња Чађавица, Доњи Драгаљевац, Средњи Драгаљевац, Пучиле и Велика Обарска, саопштено је из Штаба за варедне ситуације града Бијељина.

Предвиђања су да ће се површина заплављених подручја проширити с обзиром на најављени наставак падавина.

Обилне падавине, које су јуче захватиле подручје града Бијељина, изазвале су пораст свих бујичних ријека и потока. Ријека Јања излила се у мјесним заједницама Јања и Модран, те у засеоку Зовац у мјесној заједници Суво Поље.

Излиле су се и рјечице Ступањ и Гњица, а пред изливањем је и рјечица Лукавац. Рано јутрос излила се рјечица у Доњој Чађавици.

Екипа Цивилне заштите са чамцем евакуисала је старицу којој је вода ушла у кућу, а ватрогасци су својим возилом из воде извукли два аутобуса са путницима и једно санитетско возило, који су били блокирани на заплављеној дионици магистралног пута Бијељина-Брчко.

Градско Одјељење за борачко-инвалидску и цивилну заштиту јуче је послије најављених падавина издало упозорење грађанима на максималну будност и предузимање превентивних мјера склањања материјалних добара која би могла бити заплављена.

Свим надлежним службама града наложена је и максимална приправност за дјеловање у случају потребе.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version