SHARE
Штаб Цивилне заштите Бијељина формирао је пет јединица за спасавање на води и упутио их на најкритичнија мјеста након олујног невремена праћеног кишом које је на подручју Семберије највеће проблеме причинило мјештанима Јање, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Мићић је новинарима након сједнице Штаба Цивилне заштите Бијељина рекао да Семберији пријете поплаве јер се ријека Јања излива и у Старој и Новој Јањи.

“Мобилисали смо ове јединице, формирали смо пет тимова који ће дежурати на мјестима на којима је неопходно”, истакао је он.

Према његовим ријечима, опасност у овом тренутку не представљају велике ријеке Дрина и Сава јер је њихов водостај низак.

“Реална опасност је ријека Јања чије корито није довољно да би могла да истекне вода, и она се разлива. Велика количина воде долази из правца
Угљевика гдје још пада киша, а проблем је јер ова ријека не може брзо да пређе у ријеку Дрину”, рекао је Мићић.

Он је навео да дио ријеке Јање поново тече кроз нови канал који је направљен кроз Модран и пролази кроз град те је већ излио ободни подмајевички канал и потапа дио Обарске.

“Пет екипа је управо на тим критичним правцима а почели смо одмах са пуњењем врећа. У Јању смо послали и 100 пари чизама, 50 лопата, камионе са пијеском и неопходне машине”, рекао је Мићић.

Он је навео да су потоци и бујичне воде причинили проблеме у Драгаљевцу и Доњој Чађавици, гдје се вода излила и на магистрални пут због чега се саобраћај отежано одвија према Брчком. Мићић је рекао и да је у прекиду пут према Зворнику код Челопека.

SHARE

Оставите одговор