SHARE

Најмање троје цивила погинуло а још осам рањено током протеклих 24 сата у оружаном сукобу и пуцању на Луганск, док су у Доњецку читаву ноћ трајале борбе.

Агенција УНН пренијела је саопштење прес службе Луганска да су у том граду погинуле три а рањене осам особа и да је хитна помоћ интервенисала 68 пута за 24 сата.

Под артиљеријском ватром биле су територије Артјомовског, Октобарског, Лењинског и Каменобродског рејона, наводи украјинска агенција.

Итар-Тас с преноси оцјену градског антикризног центра да је ситуација критична.

У међувремену, руске агенције пренијеле су тврдњу штаба проруских снага самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) да су украјински војници опкољени

Свердловском рејону на југу те области, почели преговоре са проруским снагама како би их пустили из окружења на територију коју контролише украјинска војска а у замјену би уништили војну технику и предали оружје.

Та група војника налази се између села Панченково и Бирјуково с једне, и руске границе, с друге стране, наводи РИА Новости.

“Остали су без хране, воде и горива, муниције имају само за пушке за пар дана борбе. Ступили су с нама у преговоре”, рекао је један представник штаба, додајући да “устаници нису пристали на такву понуду” и да траже да им се остави нетакнута техника.

Та руска агенција наводи да је у окружењу неколико група украјинских војника који су покушали да заузму позиције уз границу и “одсјеку” ЛНР и самопроглашену Доњецку Народну Републику (ДНР).

УНН извјештава да је у Доњецку ноћ 2. на 3. јул била немирна и да житељи скоро свих рејона јављају за снажне експлозије, размјену ватре из аутоматског оружја и кретању војне технике улицама града.

Једна граната погодила је и дјелимично срушила школу у Петровском рејону, уништено је 560 квадратних метара крова, избијени су прозори и врата, наводи украјинска агенција и додаје да су уз зграду потпуно уништене помоћне просторије.

УНН наводи саопштење прес центра Сстаба за антитерористичку операцију по ком украјинске снаге нису имале током протекле ноћи губитака.

SHARE

Оставите одговор