Мирјани и Игору Јурић, чија је ћерка Тијана нестала прије осам дана у Бајмоку код Суботице, полиција је рекла да би да нису пронађени нокат и патика на мјесту гдје је нестала, мислили да је самовољно отишла.

На нокту који је, поред патике, једино што је остало иза отмице, пронађени су трагови двоје људи и сада се анализирају, преноси Телеграф.

“Око 15 метара од места где је пронађена патика било је барем 20 људи. Ако су је отели професионалци, ваљда не би носили њен телефон и то укључен још два сата, а сигнал је ухваћен када се ажурирала апликација у телефону. Телефон није пронађен. Морам бити јак и смоћи снаге да је дочекамо“, прича Тијанин отац кроз сузе.

Тијана је нестала 25. јула док је била на распусту код бабе и дједа у Бајмоку. Те ноћи је била са друштвом на забави гдје је од друга позајмила дуксерицу. До куће су је пратили другарица и друг, али пошто је заборавила да врати дуксерицу коју је носила везану око струка, одлучила је вратити се до Спортског центра.

Тијану је чекао дјечак који јој је позајмио дуксерицу, али се она није појавила, због чега јој је кренуо у сусрет. Познавајући је као добру и савјесну, одмах је обавијестио остале другаре да је нема и потрага за њом је почела већ око један сат послије поноћи.

Око 500 Бајмочана, полицајци, жандармерија и пси трагачи претражили су прошле суботњ насеље Рату, цијели Бајмок и околину. Једино што је пронађено на у близини канала из којег су ватрогасци испумпали воду, јесте бијела старка за коју пријатељи и породица тврде да је њена.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да српска полиција у сарадњи са мађарским колегама неуморно трага за дјевојчицом Тијаном Јурић која је нестала протеклог викенда.

На друштвеној мрежи Фацебооку раније се појавила и лажна страница о отмици ове малољетнице. Страница је угашена, а МУП је пронашао осниваче странице.

Нестанак дјевојчице је многе подсјетио на трагични случај из Хрватске када је нестала тинејџерка Антонија Билић, која је након дуге потраге нађена мртва. За њено убиство оптужен је Драган Паравиња који се налази у затвору у Хрватској.

Породица и пријатељи вјерују да ће Тијана бити убрзо нађена и жива и здрава враћена кући, те моле све који имају било каква сазнања да јаве најближој полицијској станици.

Полиција моли грађане, уколико имају било какве информације у вези с нестанком малољетне Тијане Јурић, да се јаве у Полицијску управу у Суботици или на број телефона 192, односно број 00381/64/892-7365.

Leave a Reply