SHARE

Црногорски премијер Мило Ђукановић дао је изјаву државном тужилаштву о својим сазнањима у вези са убиством директора и сувласника подгоричког листа “Дан” Душка Јовановића 2004. године.

Ђукановић је, у складу са ранијим обећањем, изјаву дао у петак, али, како преноси лист “Дан”, више у политичком контексту, преноси Бета.

Према наводима, Ђукановић је више “из политичке визуре” говорио о налогодавцима убиства Јовановића.

Ђукановић је том приликом поновио оптужбе, како тумаче црногорски медији, на рачун Војислава Коштунице, пишу подгоричке Дневне новине, преноси Танјуг.

Лист незванично сазнаје да је Ђукановић позван у тужилаштво, након што је у марту ове године у парламенту рекао да је Јовановића “убио онај ко га је највише користио док је био жив”.

Према незваничним сазнањима, Ђукановић није приложио ниједан конкретан доказ против бившег српског премијера Војислава Коштунице, којег је својевремено оптужио да стоји иза убиства Јовановића, пишу подгоричке Вијести.

Душко Јовановић је убијен 27. маја 2004. године, испред редакције листа “Дан”, за шта је, до сада, као саучесник, осуђен једино подгорички спортиста Дамир Мандић.

SHARE

Оставите одговор