SHARE

Проруски сепаратисти су из засједе напали конвој украјинске војске и убили најмање 10 војника у близини мјеста пада авиона на лету МХ17, јавља BBC.

Војни званичници су потврдили 14 смрти, али украјински медији наводе да је у окршају у раним јутарњим часовима страдало и до 20 особа.

Проруски сепаратисти су наводно уништили и више од 30 возила у конвоју, а на интернету су се појавили и снимци на којима се виде сцене хаоса на путу. Аутентичност снимака није потврђена, а побуњеници се нису оглашавали поводом ових навода.

“Знамо да је укупно погинуло 14 особа, али четири тијела још нису идентификована, па не знамо да ли се ради о украјинским војницима или терористима. Зато говоримо од 10 погинулих војника”, рекао је портпарол украјинске војске Олексиј Дмитрашкивски.

До сукоба је дошло у близини града Шахтарска, који је се налази 25 километара од мјеста авионске несреће, преноси АФП.

Војни званичници су рекли да се једна падобранска јединица нашла на удару граната и тенковске паљбе у близини Шахтјорска.

Украјинске снаге су интензивирале офанзиву на проруске снаге послије обарања авиона 17. јула када је погинуло свих 298 путника и чланова посаде, наводи Ројтерс.

Проруске снаге су сада потиснуте у два главна упоришта – градове Доњецк и Луганск.

SHARE

Оставите одговор