SHARE

Портпарол Кантоналног тужилаштва Сарајево Алем Хамзић потврдио је да то тужилаштво провјерава наводе пријаве коју је против директора Федералне управе полиције (ФУП) Драгана Лукача поднио инспектор ФУП-а Момчило Тубић, којег је Лукач отпустио с посла.

Како је објаснио, наводи се провјеравају према упутству за предузимање потребних радњи добијеном од Федералног тужилаштва ФБиХ. На питање колико је укупно поднесено кривичних пријава против Лукача и какав им је статус, Хамзић је навео да “Кантонално тужилаштво није у могућности дати тражене информације”.

“Глас Српске” од саговорника блиског Кантоналном тужилаштву сазнаје да је против Лукача поднесено десетак кривичних пријава, али да ниједна није још резултовала подизањем оптужнице.

– SIPA је поднијела три пријаве: за неовлашћено коришћење накнада, за брисање радног стажа од двије године и за злоупотребу положаја прикривањем саобраћајне несреће службеним аутом. По двије пријаве поднијели су инспектор Јозо Анђић и група инспектора ФУП-а, а једну Младен Милосављевић за неовлашћено отварање приватне поште – каже наш саговорник, додајући да је ту и пријава коју је поднио инспектор Тубић.

 

SHARE

Оставите одговор