SHARE

Украјинске снаге су почеле борбе за Иловајск, око 20 километара источно од Доњецка, наводи украјински штаб за операције на истоку земље.

Офанзива је усмерена на Луганск и Доњецк, преноси Бета.

Од када су почетком јула преузеле контролу над побуњеничким упориштем Славјанским, украјинске снаге постепено се приближавају и великим градовима у областима под контролом проруских активиста, Луганску и Доњецку.

Посљедњих неколико дана борбе јачају у зони између та два града и близу границе с Русијом, а Кијев и Запад оптужују Русију да побуњенике снабдијевају оружјем и борцима.

Регионална управа за област Доњецка саопштила је на својој интернет страници да је у посљедњих 24 часа 19 људи погинуло у борбама између украјинске војске и проруских активиста и да је 31 особа због повреда пребачена у болницу.

У саопштењу украјинске војске наводи се да није било губитака са њихове стране у ноћи између уторка и сриједе и да су синоћ били мета више напада са руске територије код граничног прелаза Довјански.

На украјинске снаге јутрос је извршен напад са 7 тенкова и неколико возила који су прешли руску границу код мјеста Дибривка, југоисточно од Доњецка, наводи се у саопштењу украјинске војске.

 

SHARE

Оставите одговор