Naslovna Vijesti Stanetić: Promjena naziva Kliničkog centra tehniče prirode

Stanetić: Promjena naziva Kliničkog centra tehniče prirode

0

Promjena naziva Kliničkog centra Banjaluka u Univerzitetsku bolnicu je isključivo tehničke prirode, koja ni u jednom segmentu ne mijenja postojeći status ustanove i njenih zaposlenih, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Mirko Stanetić.

„Ničim se ne dovodi u pitanje postojanje Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka, njegove organizacione strukture, te djelatnosti koje pruža građanima, studentima medicine, specijalizantima i institucijama Republike Srpske“, rekao je novinarima Stanetić.
On je podsjetio da su se po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, sve bolnice u Republici Srpskoj trebale registrovati kao bolnice prvog, drugog, trećeg i četvrtog nivoa, što je u skladu sa svjetskim i evropskim standardima.
„Zbog potrebe registracije u sudu i potpisa ovlaštenog lica koristi se nomenklatura Univerzitetska bolnica Banjaluka, dok se za sve ostale potrebe, a u skladu sa prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a uz punu saglasnost resornog ministarstva, koristi potpuna postojeća organizaciona struktura“, dodao je Stanetić.
On je je napomenuo da su neprimjerene izjave pojedinaca, koji su zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a koje se odnose na promjenu naziva.
„Teško je povjerovati da se radi o elementarnom neznanju, već je potpuno jasno da je riječ o štetnoj namjeri, što je za svaku osudu i pokretanje postupka odgovornosti“, kaže Stanetić.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version