Промјена назива Клиничког центра Бањалука у Универзитетску болницу је искључиво техничке природе, која ни у једном сегменту не мијења постојећи статус установе и њених запослених, изјавио је данас вршилац дужности директора ове здравствене установе Мирко Станетић.

„Ничим се не доводи у питање постојање Универзитетско-клиничког центра Бањалука, његове организационе структуре, те дјелатности које пружа грађанима, студентима медицине, специјализантима и институцијама Републике Српске“, рекао је новинарима Станетић.
Он је подсјетио да су се по Закону о здравственој заштити, све болнице у Републици Српској требале регистровати као болнице првог, другог, трећег и четвртог нивоа, што је у складу са свјетским и европским стандардима.
„Због потребе регистрације у суду и потписа овлаштеног лица користи се номенклатура Универзитетска болница Бањалука, док се за све остале потребе, а у складу са приједлозима измјена и допуна Закона о здравственој заштити, а уз пуну сагласност ресорног министарства, користи потпуна постојећа организациона структура“, додао је Станетић.
Он је је напоменуо да су непримјерене изјаве појединаца, који су запослени у овој здравственој установи, а које се односе на промјену назива.
„Тешко је повјеровати да се ради о елементарном незнању, већ је потпуно јасно да је ријеч о штетној намјери, што је за сваку осуду и покретање поступка одговорности“, каже Станетић.

Leave a Reply