SHARE

Првог дана Вимблдона, на терену је било двоје српских тенисера, и обоје су савладали своје ривале. Новак Ђоковић је савладао Казахстанца Андреја Голубјева са 3:0 (6:0, 6:1, 6:4), његов наредни ривал је Чех Радек Штјепанек. Бојана Јовановски је савладала Швеђанку Јохану Ларсон са 2:0 и пласирала се у друго коло.

Рутинска победа Новака Ђоковића за 90 минута игре. Казахстанац није имао решења за игру нашег аса. Тек у трећем сету виђена је права борба. Ипак, Новак није дозволио противнику да озбиљније запрети. Довољан је податак да Казахстанац није имао ниједну брејк лопту на мечу. Новаку следи дуел против увек неугодног Радека Штјепанека.

Наш тенисер је одлично ушао у меч. Од самог старта је наметнуо свој стил игре, контролисао сваки поен и редом освајао гемове. Голубјев у првом сету није успео да повеже игру. Ништа му није полазило за руком. Ђоковић користи збуњеност противника и експресно добија први сет са 6:0.

Иста слика и у другом сету. Новак поново неумољив, редом осваја гемове и води са 5:0. Тада Казахстанац, тек из шестог покушаја, осваја свој сервис. У наредном гему наш ас завршава други сет, 6:1.

Права борба виђена је у трећем сету. Голубјев је коначно опустио руку и почео да пружа озбиљнији отпор. Ђоковић наставља да константно притиска сервис противника. У два наврата је пропустио своје шансе, у петом и шестом гему по две везане брејк лопте. Међутим, противник одбија те нападе и осваја сервисе.

Што није успео у предходна два наврата, Новак успева у деветом гему, одузима сервис противнику и води са 5:4. Потом наш тенисер на свој сервис рутински решава меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

SHARE

Оставите одговор