Holandija – Čile 2:0. Dva gola rezerviste Memfisa Depaja doneli su Holandiji pobedu nad Čileom i prvo mesto u grupi B. „Lale“ će tako najverovatnije izbeći Brazil u osmini finala takmičenja. Šapnija se trijumfom (3:0) nad Australijom oprostila od Mundijala.

Holandija je savladala Čile u jednoj ne toliko zanimljivoj utakmici i obezbedila prvo mesto u grupi B na Svetskom prvenstvu u Brazilu. „Lale“ su tako verovatno uspele da izbegnu Brazil u osmini finala i sa tri pobede iz tri meča istakle kandidaturu za najviši plasman na Mundijalu.

Gledali smo izuzetno tvrd meč u Sao Paulu. Holanđanima je za prvo mesto u grupi odgovarao i bod, pa su i svoju igru prilagodili toj činjenici. Čile je pokušavao da što pre stigne do pogotka, ali Aleksis Sančez i drugari retko i teško su probijali čvrst bedem ispred gola Jaspera Silesena.

U odsustvu suspendovanog Robina van Persija, Arjen Roben je prešao u sam špic napada i svoju ulogu u meču odradio na najbolji mogući način. Šta tek reći o Memfisu Depaju, koji je sa klupe ušao u igru u 75. minutu, a onda postigao dva pogotka za svoj tim.

Mnogo više se očekivalo od Čilea, ali je vezni red bio oslabljen za neigranje Artura Vidala, čije se odustvo itekako osetilo na terenu Korintijans arene.

Ipak, izabranicima Horhea Sampaolija ostaje za utehu da su u osmini finala, makar i sa drugog mesta u grupi, kao i da su iza sebe ostavili svetskog šampiona – selekciju Španije.

I jedni i drugi sada sa nestrpljenjem iščekuju razrešenje u grupi A i svoje naredne rivale na šampionatu u Brazilu.

Ostavi poruku