Холандија – Чиле 2:0. Два гола резервисте Мемфиса Депаја донели су Холандији победу над Чилеом и прво место у групи Б. „Лале“ ће тако највероватније избећи Бразил у осмини финала такмичења. Шапнија се тријумфом (3:0) над Аустралијом опростила од Мундијала.

Холандија је савладала Чиле у једној не толико занимљивој утакмици и обезбедила прво место у групи Б на Светском првенству у Бразилу. „Лале“ су тако вероватно успеле да избегну Бразил у осмини финала и са три победе из три меча истакле кандидатуру за највиши пласман на Мундијалу.

Гледали смо изузетно тврд меч у Сао Паулу. Холанђанима је за прво место у групи одговарао и бод, па су и своју игру прилагодили тој чињеници. Чиле је покушавао да што пре стигне до поготка, али Алексис Санчез и другари ретко и тешко су пробијали чврст бедем испред гола Јаспера Силесена.

У одсуству суспендованог Робина ван Персија, Арјен Робен је прешао у сам шпиц напада и своју улогу у мечу одрадио на најбољи могући начин. Шта тек рећи о Мемфису Депају, који је са клупе ушао у игру у 75. минуту, а онда постигао два поготка за свој тим.

Много више се очекивало од Чилеа, али је везни ред био ослабљен за неиграње Артура Видала, чије се одуство итекако осетило на терену Коринтијанс арене.

Ипак, изабраницима Хорхеа Сампаолија остаје за утеху да су у осмини финала, макар и са другог места у групи, као и да су иза себе оставили светског шампиона – селекцију Шпаније.

И једни и други сада са нестрпљењем ишчекују разрешење у групи А и своје наредне ривале на шампионату у Бразилу.

Leave a Reply