SHARE

Одлучујући о приједлогу Тужилаштва Босне и Херцеговине за одређивање притвора, Суд Босне и Херцеговине донио је рјешење у предмету Кемал Чаушевић и други, којим се осумњиченима Кемалу Чаушевићу, Здравку Цвјетиновићу, Анесу Садиковићу, Јанку Јовановићу, Миланку Никићу, Мирославу Крагуљу, Зорану Цвјетиновићу, Ениси Имшировић и Јусуфу Ћосовићу одређује једномјесечни притвор.

Притвор у односу на осумњичене Кемала Чаушевића, Здравка Цвјетиновића, Јанка Јовановића, Миланка Никића, Мирослава Крагуља, Зорана Цвјетиновића, Енису Имшировић и Јусуфа Ћосовића може трајати до 18. јула 2014. године, а у односу на осумњиченог Анеса Садиковића до 19. јула 2014. године.

Суд је увидом у поднесени доказни материјал утврдио да постоји основана сумња да су осумњичени починили кривична дјела за које се терете, а  у односу на све осумњичене одредио притвор због основане бојазни која указује да ће осумњичени, уколико се нађу на слободи, ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

У односу на осумњичене Здравка Цвјетиновића, Јована Јанковића и Зорана Цвјетиновића, Суд је одредио притвор због постојања околности које указују на опасност од бјекства. У односу на осумњиченог Анеса Садиковића, Суд је одредио притвор због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити или довршити кривично дјело.

Кемал Чаушевић, Здравко Цвјетиновић, Анес Садиковић, Јанко Јовановић, Миланко Никић, Мирослав Крагуљ, Зоран Цвјетиновић, Ениса Имшировић и Јусуф Ћосовић осумњичени су за кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелом злоупотреба положаја или овлашћења и кривичним дјелом стварање монополистичког положаја на тржишту, кривичним дјелом прање новца и другим кривичним дјелима, саопштио је Суд БиХ.

 

SHARE

Оставите одговор