У Липовцу код Крушевца повређена три полицајца приликом акције хапшења, сазнаје РТС. Нападачу одређено задржавање до 48 сати.

Према за сада незваничним информацијама, осумњичени је опирући се бацио бомбу на интервентну саобраћајну патролу из такси возила.

Том приликом лакше су рањена два полицајца, а трећег је лакше повредио осумњичени опирући се хапшењу.

Након указане помоћи у Крушевачком Здравственом центру сва тројица полицајаца су пуштена на кућно лечење.

Како незванично сазнајемо, нападач је из Прокупља и већ је познат полицији. Пре четири месеца је изашао из затвора где је служио казну за претходно кривично дело.

Полицијски службеници ПУ Крушевац су по одобрењу вишег јавног тужиоца у Крушевцу, одредили меру задржавања у трајању до 48 сати због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају.

Репрезентативни Независни синдикат полиције најоштрије осуђује покушај убиства тројице колега.

„Још једном апелујемо на државне органе да предузму све мере из њихове надлежности, како би сачували животе оних који свакодневно обављају најтеже и најопасније задатке у циљу очувања јавног реда, мира и стабилности у држави. Крајње је време да припадницима полиције буде обезбеђена адекватна опрема, пре свега панцир прслуци и шлемови, како би се убудуће избегле овакве ситуације“, наводи се у саопштењу.

Leave a Reply