Генерални секретар Уједињених нација /УН/ Бан Ки Мун данас је у разговору са предсједником Србије Томиславом Николићем у Њујорку изразио жаљење због катастрофалних поплава које су погодиле Србију, БиХ и Хрватску, али и увјерење да ће превазићи те проблеме.

Бан Ки Мун је истакао да је политика помирења и сарадње у региону коју промовише предсједник Србије Томислав Николић веома охрабрујућа и да је то начин на који се понашају прави лидери.

Генерални секретар УН захвалио је на учешћу српских трупа у мировним мисијама широм свијета, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

Николић је захвалио на изразима саучешћа, рекавши да је Србију погодила катастрофална поплава која је донијела много несреће, али је показала и велику одговорност Владе и задивљујућу солидарност и одлучност грађана.

„Нажалост, људске жртве су ненадокнадиве и дубоко жалимо и саосећамо са породицама. Сада нам предстоји обнова и то је оно где бих замолио вашу помоћ“, рекао је Николић.

Предсједник Србије се осврнуо и на предстојеће изборе на Косову и Метохији, те рекао да је Приштина много тога урадила како би испровоцирала Србе да не изађу на изборе.

Николић ће се вечерас обратити на сједници Савјету безбједности УН, на којој ће бити анализиран рад УНМИК-а.

Leave a Reply