SHARE

Компанија “Нестро петрол” Бањалука почела је данас акцију “Нестро аграр” која ће омогућити куповину горива “евродизел четири” по цијенама нижим за пет пфенига по литру за 19.000 регистрованих пољопривредника у Републици Српској, да би им била олакшана санација штете изазване поплавама.

Генерални директор “Нестро петрола” Владимир Абакумов рекао је новинарима у Бањалуци да се ова компанија, као социјално одговорна, труди да учествује у животу грађана Републике Српске.

“Надам се да ће наша акција помоћи Републици Српској на отклањању посљедица поплава, као и наша донација од 22.000 литара горива”, истакао је Абакумов.

Он је појаснио да је ова акција раније осмишљена и да су негативне посљедице поплава и ванредне ситуације убрзале реализацију.

Начелник Одјељења за међународну сарадњу у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Владислав Трифковић истакао је да је ова компанија брзо реаговала у ванредној ситуацији и одобрила помоћ у дизел гориву за транспорт помоћи на угрожена подручја.

“Ова помоћ има и своје индиректне позитивне посљедице, јер ће многи пољопривредници у подручјима која нису поплављена лакше произвести веће количине сточне хране, што ће донекле поправити ову тешку ситуацију у којој смо се нашли”, истакао је Трифковић.

Члан Управног одбора Удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Драган Јањић рекао је да ће ова повољнија цијена дизела омогућити да се произведе више хране.

“Нестро аграрну картицу” могу добити пољопривредници, привредна друштва, земљорадничке задруге, предузетници и физичка лица која обављају пољопривредну производњу на пољопривредном газдинству на било којој бензинској станици ове компаније.

SHARE

Оставите одговор