SHARE

Велико невријеме праћено градом накратко је поплавило скопске улице. Истовремено, македонску пријестоницу потресао је и земљотрес снаге 3,7 степени по Рихтеровој скали. Македонски Министар за саобраћај и везе Миле Јанакијевски сазвао је хитан састанак Кризног штаба, преноси портал МКД.

Снажно невријеме праћено градом претворило је, накратко, улице Скопља у праве ријеке, што није био крај невоља, јер је македонску пријестоницу, истовремено, погодио и земљотрес снаге 3,7 степени по Рихтеровој скали.

На главни град Македоније је за пола сата пало 37 литара кише на метар квадратни, а вјетар је достизао брзину од 70 километара на сат, извијестио је македонски Хидрометеоролошки завод.

Одмах иза невремена у главном граду Македоније осјетио се лакши потрес – епицентар је био осам километара од Скопља а јачина потреса 3,6 степени Рихтера.

Македонски министар саобрадхаја Миле Јанакиески, који координира Оперативно тијело Владе ноћас је заједно са градоначелником Скопља Коце Трајановским обишао критичне тачке настале током невремена и рекао да за сада нема пријављених повријеђених лица и да је причињена само материјална штета.

Екипе јавних предузећа ЕВН и Гама су на терену и предузимају одговарајуће мјере сходно стању на терену.

У насељу Ново Лисиче, земља се одронила у повукла у рупу неколико аутомобила који су били паркирани у близини.

Потопљено је неколико гаража и подрума, а главни градски трг  био је накратко покривен ледом.

Исто такво изненадно невријеме са кишом и прексиноћ је погодило македонску пријестоницу.

SHARE

Оставите одговор