Влада Србије поставила је на данашњој седници досадашњег саветника за спољну политику председника Србије Марка Ђурића за директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Влада је поставила Милосава Миличковића и Александра Николића за државне секретаре у Министарству унутрашњих послова, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. Дејан Ристић је постављен за државног секретара у Министарству културе.

Марко Ђурић је од 1. јуна 2012. године саветник за спољну политику председника Србије Томислава Николића.

У председниковом кабинету је задужен и за Косово и Метохију. Учесник је дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

Учланио се у СНС на јесен 2008, на самом оснивању, а пре тога није био члан било које странке. Члан је Главног одбора и Председништва СНС-а.

Рођен је 1983. године у Београду, а дипломирао је право 2010. године. Говори хебрејски, енглески и француски језик.

Његов деда по мајци био је професор ФПН др Најдан Пашић, рођен у породици познатог српског политача и државника Николе Пашића.

Дејан Ристић је дипломирао и докторирао на Филозофском факутету Универзитета у Београду, одсек историја. Посебну пажњу посветио истраживању Холокауста, као и његовој перцепцији у поратном периоду.

Од новембра 2003. био је најпре саветник у Министарству рада и социјалне политике, а прошле године у септембру дошао је на место државног секретара у Министарству културе.

Александар Николић је завршио Економски факултет и Високе студије безбедности и одбране.

На парламентарним изборима 2012. године Николић је изабран за народног посланика СНС-а, а претходно је био саветник председника Републике и државни секретар у Министарству одбране.

Милосав Миличковић је дипломирао на Машинском факултету у Београду. На конститутивној седници Скупштине Градске општине Раковица 2012. године, Миличковић је изабран за председника Општине.

Leave a Reply