SHARE

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је запрепашћена цинизмом и некоректношћу приштинских власти, које су понудиле Београду помоћ специјалних јединица за заштиту од природних катастрофа Косовских снага безбедности које, како се наводи, асоцирају на многобројне злочине.

Како се наводи помоћ је понуђена уз напомену да су “оне вољне да иду са опремом у Србију, ако Влада Србије то затражи”, преноси Танјуг.

“У тренутку док се у Србији пребројавају настрадали и евидентира штета настала у, до сада незапамћеним поплавама, Хашим Тачи, нуди помоћ оних снага које српски народ на Космету памти само по злу”, наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије поручују да су Косовске снаге безбедности израсле испод шињела злогласне ОВК и да асоцирају на многобројне злочине о којима се ћути, а који ће, како се наводи, формирањем Специјалног међународног суда за ратне злочине, коначно бити расветљени.

“Недопустиво је да, док цео цивилизовани свет у овом тренутку саосећа са Србијом и шаље несебичну помоћ, Хашим Тачи користи дане жалости да преко медија, у предизборне сврхе, промовише такозвану Војску Косова”, закључује се у саопштењу.

SHARE

Оставите одговор