Владимир Путин рекао је данас да понашање британског принца Чарлса није било нити прихватљиво, нити краљевско, када га је упоредио са Адолфом Хитлером.

Предсједник Русије је рекао да није чуо коментар, који је принц Чарлс рекао једног Јеврејки избеглој из Пољске за вријеме Другог свјетског рата, али је замолио новинаре да пренесу његову поруку Чарлсу и британском премијеру Дејвиду Камерону.

„Ако сте љути, то значи да нисте у праву“, била је Путинова порука коју је рекао пред новинарима страних новинских агенција, укључујући и Ројтерс, у Санкт Петербургу.

„Нисам чуо ту његову оцјену. Уколико је то рекао, онда је то неприхватљиво. Сматрам да је и он то схватио. Он је добро васпитана особа. Познајем и њега и друге чланове краљевске породице лично. То није краљевско понашање. Међутим, током година навикао сам на разноразне ствари“, рекао је Путин.

Насљедник британског престола принц Чарлс упоредио је током своје посјете Канади поступке руског предсједника Владимира Путина са онима Адолфа Хитлера, објавио је 21. маја „Дејли мејл“.

Тај британски лист наводи како је неколико свједока чуло како принц износи поменуто поређење током разговора са Маријаном Фергусон, 78-годишњом женом која је са 13 година побјегла пред нацистима и изгубила читаву породицу у Холокаусту, пренијела је агенција АФП.

„Причала сам са њим о мом поријеклу и томе како сам доспјела у Канаду. Принц је у једном тренутку рекао: „А Путин сада ради готово исто оно што је радио Хитлер““, рекла је Фергусонова.

„Морам да кажем да се слажем са њим, као, сигурна сам, још много људи“, истакла је она и додала: „Била сам веома изненађена кад је он то рекао, с обзиром да знам да чланови краљевске породице не би требало да износе такве коментаре, али овај је био веома искрен“.

Фергусонова се сусрела са принcom Чарлсом током његове посјете Канадском музеју имиграције у Халифаксу, у канадској провинцији Нова Шкотска.

Принц, који се налазио у четвородневној посјети Канади са супругом Камилом, требало би да се сусретне са Путином 6. јуна у Француској поводом обиљежавања 70. годишњице искрцавања на Нормандији.

Leave a Reply