Насловна Република Српска Премијерка у Добоју и Шамцу

Премијерка у Добоју и Шамцу

0

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ће Републички штаб за ванредне ситуације сутра разматрати продужење мандата повјеренику за Добој генералу Момиру Зецу и да се до тада очекује изјашњавање локалне заједнице, те мишљење повјереника о томе.

Цвијановићева очекује да ће локална заједница, Влада Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације заједно одлучивати о будућим корацима у Добоју, уз констатацију да ће подједнако требати бити ангажоване и републичке и локалне власти.

Цвијановићева је у Добоју изјавила новинарима да ће од понедјељка, 26. маја, у граду поједине институције са републичког и локалног нивоа бити на услузи грађанима, иако Добоју предстоји још много чишћења.

Информацију са састанка са представницима институција, Дома здравља и повјереником Републичког штаба за ванредне ситуације за овај град, којем је присуствовао и министар унутрашњих послова Радислав Јовичић, Цвијановићева ће, како је навела, уклопити са планом на санацији штете на републичком нивоу, у чијој изради ће учествовати и Унија послодаваца Српске, Привредна комора, те синдикати.

Према њеној процјени, живот у Добоју се полако нормализује, али за опоравак града предстоји још много посла, који ће трајати неколико мјесеци.

„Садашњи приоритет је уклонити отпад, да епидемиолошке службе одраде свој дио посла, а да се паралелно са тим полако успостављају све оне функције које требају да постоје у граду“, изјавила је Цвијановићева.

Она је истакла да „види да постоји добра воља да од понедјељка све ово и профункционише“.

Цвијановићева је навела да у наредном периоду предстоји фаза обнове, која почиње паралелно са фазом снабдијевања становништва хуманитарном помоћи.

Она је рекла да се и у испоруци руске помоћи поштује процедура као и за другу врсту помоћи. Према њеним ријечима, оно што тренутно није потребно, складишти се у утврђена складишта, а остало се дистрибуише.

„Оно што је стигло распоређује се према врсти робе – један дио којим управљају Робне резерве дистрибуишу се на потребна мјеста, било да је у питању директно снабдијевање становништва или да је ријеч о јавним кухињама“, изјавила је Цвијановићева.

Опрема се распоређује, каже Цвијановићева, према захтјевима и потребама које су доставиле локалне заједнице, односно локални штабови.

Премијер Српске након састанка у Центру јавне безбједности Добој обишла је јединицу за безбједност саобраћаја, јединицу за специјану подршку, насеље Пијескови гдје је смјештен деминерски тим и присуствовала показној вјежби те јединице, а послије тога отишла је за Шамац.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version