SHARE

Градски штаб за ванредне ситуације Бањалука предложио је Влади Републике Српске да се сагласи са стављањем ван снаге одлуке о проглашењу ванредне ситуације у граду, јер су стекли сви услови за нормално функционисање локалних институција, изјавио је Срни градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић.Прецизирао је да је асанација поплављених подручја у Бањалуци приведена крају и да би ноћас требало да се оконча.

“Све бочне депоније су углавном већ ријешене, улице су очишћене, а и ноћас ће се прати и сада улазимо у редован режим одржавања чистоће у граду”, рекао је Гаврановић.

Он је најавио да ће од ноћас одржавање чистоће у граду преузети Јавно комунално предузеће “Чистоћа”, које је одговорно да у наредних 10 дана обавља ванредан одвоз контејнерског смећа на локацијама захваћеним поплавама, да би било спријечено стварање дивљих депонија од грађана који још одлажу отпад.

Градоначелник је упозорио да се одлагање отпада изван контејнера неће толерисати и да ће бити санкционисано, упозоривши грађане да ће их у наредна два дана комуналне и инспекцијске службе опоменути да га одлажу у складу са прописима.

Он је додао да је комисија стручњака почела са припремом документације за процјену штете у Бањалуци.

 

SHARE

Оставите одговор