SHARE

Најмање 39 особа је погинуло, а 205 је рањено када су сиријски побуњеници гранатирали шатор у коме су се окупиле присталице председника Башара ел Асада, у знак подршке његовој победи на председничким изборима заказаним за 3. јун, јавила је сиријска телевизија.

Напад се догодио у граду Дара, на југу земље, а убијено је најмање 11 цивила, међу којима једно дете, јавиле је опозициона организација са седиштем у Лондону Сиријска опсерваторија.

Опозициони активисти су пренели да је биланс погинулих 21 особа. Сиријска телевизија приказала је снимке Асадових присталица како плешу у шатору, а затим и људе како леже на земљи, рањене, међу којима је било и деце. Ово је први биланс жртава који је сиријска влада дала за тај напад.

Ово је уједно, јавио је АП, био први напад на један предизборни скуп чиме је порасла бојазан у областима које контролише влада, да ће побуњеници појачати нападе у намери да поремете изборни процес.

Асад се суочава са два мало позната противкандидата на изборима за председника и у широким круговима се очекује да ће освојити и трећи седмогодишњи мандат упркос грађанском рату који и даље бесни.

Више од 160.000 људи убијено је у трогодишњем сиријском сукобу, док је на милионе њих напустило своје домове, наводи Сиријска опсерваторија за људска права.

SHARE

Оставите одговор