SHARE

Ovo je tek početak

Fondacija „Novak Đoković“ prikuplja značajna sredstva za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i trudi se da pomogne svom narodu. U ovom trenutku na račun Fondacije pristiglo je 600.000 dolara, od čega su više od 100.000 dolara pojedinačne donacije pristigle preko pay Pal računa.

Predsednik Fondacije Novak Đoković dan posle osvojene titule u Rimu odlučio je da donira sav osvojeni novac sa ovog takmičenja za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji i na taj način pomogne svom narodu.

novak djokovic.2

Novak je nastavio anagažovanje na podizanju svesti kod svetske javnosti nizom intervjua koje je danas dao inostranim medijima. Osim toga, u pripremi je pismo koje će Novak uputiti svim sportskim zvaničnicima u svetu, institucijama i organizacijama kako bi se uključile u prikupljanje pomoći našem narodu.
Sva sredstva biće upotrebljena za sanaciju vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštećenja zbog katastrofalnih poplava,a Fondacija će sve doluke donositi u koordiniciji sa Vladom Srbije i nadležnim ministarstvima. Prvi sastanak biće održan već sutra kako bi informisali nadležne o novčanim resursima i dogovorili prve korake u planu obnove.

novak djokovic.1

– Narednih meseci nas čeka veliki i težak posao na obnovi i sanaciji oštećenih objekata. Iako se tek čekaju rezultati procene štete sigurno je da je ona višemilionska. U ovom trenutku za nas je važno da nastavimo da pozivamo pojedince i partnere naše fondacije iz inostranstva jer očekujemo još njihove pomoći kako bi vreme za obnovu bilo što kraće – izjavila je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije „Novak Đoković“.

Fondacija će na svom sajtu transparentno objavljivati sve informacije u vezi sa donacijama i pokrenuti poseban deo sajta na kojem će u kasnijim fazama biti moguće pratiti sve projekte obnove što je praksa i sa svim drugim projektima koje Novak Djoković Fondacija radi.

Balkan lifestyle/Pulsonline/novakdjokovicfoundation.org

SHARE

Оставите одговор