SHARE

Због невремена, бројне саобраћајнице у Републици Српској и Федерацији БиХ су затворене, а најтеже је на подручју Добоја, гдје се не може прићи граду ни из једног правца, затим на подручју Бијељине, Зворника, Модриче, Шамца и Маглаја, речено је у Ауто-мото савезу Српске.

Саобраћај је обустављен на магистралном путу Бањалука – Котор-Варош, у мјесту Марјановићи у општини Челинац, као и од Бијељине према Брчком, Угљевику, Лопарама и Зворнику.

Из АМС Српске наводе да од Шамца према Добоју и Брчком не могу саобраћати чак ни возила хитне помоћи. На подручју Зворника проходан је једино магистрални пут Зворник – Тузла, преко Калесије и Братунац – Милићи – Власеница – Хан Пијесак – Соколац – Сарајево.

Из АМС-а истичу да се велики број грађана интересује за проходност из правца Бијељине и Бањалуке према Тузли – због аеродрома, али да не постоји пут којим би се дошло до Тузле.

Пут Бањалука – Сарајево једино је проходан преко Јајца, Доњег Вакуфа, Бугојна, Јабланице, Коњица.

Саобраћај је обустављен и на магистралним путевима Тузла – Добој у мјесту Станић Ријека, Добој – Теслић у мјесту Матузићи, Тузла – Орашје код Сребреника, Кисељак – Бусовача у мјесту Јеховац, Витез – Лашва, Кладањ -Живинице, Зворник – Коњевић Поље, те Кладањ – Власеница у мјестима Равне и Тишча.

Обустављен је саобраћај и на регионалним путевима Шипраге – Котор Варош, Кнежево – Угар, Коњевић Поље – Братунац у мјесту Кравица, Каракај – Сапна, Братунац – Скелани, Братунац – Дрињача, Бушлетић – Зелиња, Добој – Модрича у мјесту Поточани, Завидовићи – Рибница – Олово, Олово – Хан Пијесак, Високо -Какањ, Високо – Илијаш, Завидовићи – Маглај – Добој, Грачаница – Срнице, Градачац – Орманица, Стара Била – Мехурићи.

Из АМС напомињу да су од предузећа “Аутоцесте ФБиХ” обавијештени да је на наплатним кућицама у Високом, због изливања ријеке Босне, затворен излаз из правца Сарајева и улаз у правцу Зенице.

Из АМС-а апелују на возаче да обавијесте савез о застојима и проблемима на путу на број 066/823-000.

На граничним прелазима нема дужих задржавања, а због радова у Хрватској у току је обустава саобраћаја за теретна возила на прелазу Каменско. За вријеме обуставе возила се усмјеравају на гранични прелаз Горица – Вињани Доњи.

 

SHARE

Оставите одговор