Председник Србије Томислав Николић поручио је да ће државни органи учинити све да спасу сваки људски живот што је у овом тренутку приоритет, док ће о материјалној штети и санацији бити речи тек кад прође непогода.

„Државни органи ће учинити све да из ове катастрофе изађемо тако што ћемо се прво борити за људске животе. Ја разумем људе који мисле да ово и није толико страшно, али морају да знају да има оних који боље сагледавају читаву ситуацију“, рекао је Николић приликом обиласка места Пољане код Обреновца.

Николић је навео да ће надлежне службе урадити све да се сачувају колико то може материјална добра и стока, преноси Танјуг.

„Чак и сиромашна држава може да надокнади већи део ове материјалне штете, али људске животе не можемо да вратимо. Знам да су људи овде сада у очају јер им се чини да губе све што имају. Држава ће преузети бригу о њиховој имовини“, поручио је Николић.

„Цела Србија из овог невремена мора да изађе јача, а када оно прође биће времена и за анализе штете и да ли је нешто могло да буде спречено раније“, рекао је Николић.

Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су проблеми са поплавама нешто што се понавља у овом крају, али да је решење у надлежности републичких институција.

„Ово је акутно стање у овом крају, међутим, и цела земља је у ванредном стању. Овај проблем није у нашој надлежности већ су за то задужени ‘Србијаводе’ и друге институције на нивоу републике“, рекао је Чучковић.

Leave a Reply