Бивша украјинска премијерка и једна од кандидата на предстојећим председничким изборима Јулија Тимошенко је рекла да је она једина од свих политичара у Украјини способна за спровођење политичких реформи које су тој земљи тако неопходне.

Јулија Тимошенко је на конференцији за новинаре у граду Николајеву, на југу Украјине, отворено рекла да ће бити револуције уколико она не буде председница, преноси Танјуг.

„Уколико грађани изаберу другог кандидата, неће моћи да буде избегнута трећа рунда револуције“, рекла је Тимошенко, а пренела је агенција Итартас.

„Не желим више да будем одговорна за пропаст револуције. Ако Украјина изабере другог председника, а ја заправо имам само једног ривала, мислим да ћемо морати да покренемо трећу рунду револуције. У супротном, мислим да нема шансе да промене буду спроведене. Просто, ја знам све те људе“, истакла је Тимошенко.

Тимошенко је такође изнела предлог закона за који је рекла да ће допринети решењу проблема корупције, али је признала да многи представници власти предвођене олигарсима, међу којима је и њен главни ривал на предстојећим председничким изборима Петар Порошенко, једноставно нису заинтересовани за тај предлог.

Према најновијим анкетама, Порошенко има подршку 33,3 одсто гласача, док Тимошенко може да рачуна на 10 одсто гласова. Превремени председнички избори у Украјини су заказани за 25. мај.

Leave a Reply