На списку селектора БиХ репрезентације Сафета Сушића налазе се 24 играча, од којих ће један отпасти прије него отпутују на Мундијал. Већих изненађења при избору није било.

Сушић је данас објавио имена фудбалера на које рачуна за Свјетско првенство у Бразилу. На списку селектора су
24 играча, а сви ће путовати у Бразил.

Голмани: Асмир Беговић (Стоук Сити), Јасмин Фејзић (Аален), Асмир Авдукић (Борац).

Одбрана: Емир Спахић (Бајер Леверкузен), Сеад Колашинац (Шалке), Огњен Врањеш (Елагзиспор), Ервин Зукановић (Гент), Ермин Бичакчић (Ајнтрахт Брауншвајг), Менсур Мујџа (Фрајбург), Тони Шуњић (Зорја – Луганск).

Везни ред: Сејад Салиховић (Хофенхајм), Миралем Пјанић (Рома), Сенијад Ибричић (Еркиспор), Изет Хајровић (Галатасарај), Харис Медуњанин (Газиантепспор), Сенад Лулић (Лацио), Авдија Вршајевић (Хајдук), Звјездан Мисимовић (Гуизхоу Ренхе), Един Вишић (Истанбул ББ), Мухамед Бешић (Ференцварош), Тино Сушић (Хајдук).

Напад: Ведад Ибишевић (Штутгарт), Един Џеко (Манчестер Сити).

Сушић: На списку само играчи који играју у својим клубовима

Селектор је на почетку данашње конференције за новинаре рекао да су ова 24 играча тренутно оно њабоље што БиХ има у овом тренутку.

– Знам да има разочараних и оних који се не слажу са мојим мишљењем, али ја сам тај који одлучује који су наши најбољи играчи и мени је савјест чиста –  казао је Сушић.

Што се Мухамеда Бешића тиче, Сушић је казао да није имао дилеме када је он у питању.

– Он је једини играч који може зауставити Лионела Месија. Нисам с њим имао никаквих проблема, игра феноменално у Мађарској. Добар је момак и мислим да има свијетлу будућност кад је у питању репрезентација – каже Сушић.

– Наш циљ је пролазак у други круг. Да ли ћемо га остварити, то је друга ствар. Не вјерујем да су Нигерија и Иран у овом тренутку боље репрезентације. С правом се надам да се можемо наћи међу 16 најбољих репрезентација – мишљења је Сушић.

Додао је да су на списку само они играчи који играју у својим клубовима.

– Захировић и Стевановић су добри фудбалери и вјероватно ће се рачунати на њих у будућности. Али, не играју у својим клубовима и то је разлог због којих сам их изоставио са списка – рекао је Папе.

До 13. маја селектор би требало да ФИФА достави имена 30 фудбалера што значи да ће постојећој листи бити додано још шест играча.

– Имам још десетак кандидата, видјећемо. То ће бити играчи на које се треба рачунати у будућности – био је Сушићев коментар.

Leave a Reply