Предсједништво СДС-а на данашњој сједници у Бањалуци донијело је закључак да од свих локалних власти у срединама у којима руководе кадрови ове странке буде затражено обустављање процеса било каквих повећања плата, потврдио је Младен Босић, лидер ове странке.

Он је најавио да ће истворемено бити затражено смањење плаћа у оним локалним заједницама које су их у међувремену повећале.

„Очекивали смо да и Влада РС неће ићи у смјеру повећања плата министрима, али нажалост, Влада ту није имала слуха. Због тога апелујемо и на Владу да схвати ситуацију у којој је највећи број грађана РС и да их не провоцира“, рекао је Босић и затражио да буду објављени подаци о његовој имовини, као и о имовини свих других званичника и политичара у Републици Српској.

Најавио је да ће, уколико СДС дође на власт, затражити достављање података о имовини званичника коју посједују у Србији, на Кипру, у Монаку и осталим дестинацијама.

Са друге стране, Жељка Цвијановић, премијерка РС, изјавила је да је Босић посљедњи који има право да коментарише нечије плате.

„Он је као посланик у парламенту БиХ с платом од преко 5.000 КМ све ово вријеме примао двоструку плату министара у Влади РС, а његов страначки колега Огњен Тадић с примањима од преко 6.000 КМ током прошле године имао је двоструку плату премијера РС“, рекла је Цвијановићева.

Знајући колика су Босићева примања, рекла је Цвијановићева, његово „испразно и лажно моралисање о платама у спорту би представљало аутого, у стварном животу безобразлук, а у политици – демагогију или глупост“.

Leave a Reply