Расправа која се водила у парламенту после изношења експозеа премијера Александра Вучића била је прилично малокрвна и показала да опозиција практично не постоји, оценио је шеф посланичке групе СВМ у Скупштини Србије Балинт Пастор.

„Расправа је била кратка и било је приметно да опозиција практично не постоји. Посланици Лиге Социјалдемократа Војводине су на пример гласали на три различита начина. Нова Демократска Странка је покушала да се понаша конструктивно, а Демократска Странка се правила као да је она једина права опозиција новој Влади. Тај став покушава показати на начин да повремено њени посланици изговарају прилично грубе реченице“, рекао је Пастор за Мађар со.

Шеф посланичке групе Савеза војвођанских Мађара каже да се не сећа ситуације да је пред Скупштином маса од више хиљада људи чекала формирање нове Владе, као што је то био случај у недељу, рекавши како грађани имају јако велика очекивања.

„Велика су очекивања и војвођанских Мађара. Држава је у веома тешкој економској ситуацији и уколико се не предузму непопуларне мере које су представљене у експозеу, лако би могла банкротирати“, нагласио је Балинт Пастор.

Оцењујући експозе премијера Александра Вучића, рекао је да је највише речи било о привреди, „захваљујући чему тачно знамо шта ће Влада урадити током предстојећих месеци“.

Балинт Пастор је напоменуо да би и у Србији требало увести обавезу каква постоји у Мађарској и другим европским земљама, да Влада пре почетка парламентарног заседања поднесе план усвајања закона.

Leave a Reply