SHARE

Најмање 100 особа, међу којима бројни средњошколци, погинуло је у нападима на Хомс и на четврт у Дамаску, коју држе сиријске власти, саопштили су локални званичници.

Екстремисти из организације Исламска држава Ирака и Леванта, који се боре на страни побуњеника, саопштили су да су у месту Рака на северу разапели две особе осумњичене за један напад и убиле још пет особа, преноси Бета.

Напад аутомобилом-бомбом на кварт у Хомсу, који држе сиријске власти, догодио се јуче, када је погинуло највише људи од почетка сукоба који у Сирији траје три године.

Одговорност за напад преузела је група Нусра фронт.

Раније је обајављено да је у Дамаску погинуло 14 особа, и да је 86 повређено јуче у експлозији четири бомбе бачене на Институт за верске студије.

У Алепу је данас страдало најмање деветоро људи, укључујући и троје деце, када је у нападу владиних ваздушних снага погођена скола у том граду на северу земље. Страхује се да број жртава није коначан.

Напад су извеле снаге лојалне председнику Башару ел Асаду које покушавају да поврате контролу над овим градом, навела је агенција Асошиејтед прес. Провладине снаге често изводе нападе на Алепо при чему су цивилне жртве све чесће, додаје америчка агенција.

Више од 150.000 особа убијено је у Сирији од почетка сукоба у марту 2011. године, док је 2,6 милиона било приморано да напусти своје домове.

SHARE

Оставите одговор