Насловна Вијести Србија добила нову Владу

Србија добила нову Владу

0

Народна Скупштина је изабрала нову Владу Србије на чијем челу је Александар Вучић. За Владу је гласало 198 народних посланика. Испред Скупштине велики број грађана поздравио премијера и чланове нове Владе.

Нова влада Србије има 16 министарстава и два министра без портфеља. Претходно је Александар Вучић у експозеу представио програм Владе, а потом су посланици расправљали о том програму.

Премијер и чланови његовог кабинета положили су заклетву пред посланицима у Народној Скупштини. Полагању заклетве присуствовао је и председник Републике Томислав Николић. У Дому Народне Скупштине интонирана је и државна химна.

У тренутку гласања у Скуштини је било присутно 228 народних посланика. За избор Владе гласало је 198, против 23, шест посланика било је уздржано а један није гласао.

Вучић је после седнице Скупштине на којој је изабрана нова Влада грађанима окупљеним испред зграде Народне скупштине захвалио на подршци и „зато што верују у Србију“.

„Обећавам да ћемо поштено и одговорно да водимо земљу да бисмо могли да славимо бољу и успешнију Србију“, рекао је Вучић.

Рекао је грађанима да неће да их обмањује и да им каже да ће бити лако, али је истакао да ће за коју годину бити задовољни.

„Србија је пропустила много прилика јер су се политичари самоудварали свом народу. Ја нећу да вам говорим оно што вам је драго и лепо да чујете. И када се будете љутили, ја вас молим само једну ствар. Знајте да никада ништа нећемо да украдемо, и то што радимо, радимо јер мислимо да је најбоље за наш народ“, рекао је Вучић.

Истакао је да је Србија много јача после избора и да Србија данас може да има свој став поводом важних међународних питања.

Истакао је да је Србија мала земља поносног народа која ће умети да штити своје интересе.

„Оно што радимо није усмерено на следеће изборе. Сигуран сам да ће следеће генерације бити задовољне оним што ћемо да урадимо“, истакао је премијер.

Поновио је да неће бити смањења пензија јер пензионери издржавају децу и унуке и поручио да ће о свему моћи лакше да се разговара када се направи боља ситуација у земљи.

Најавио је да ће се ситуација поправити тешким мерама. Радницима „којима су уништили предузећа“ поручио је да ће се Влада борити за све али да није свемогућа и замолио их је за разумевање.

„Нећемо да кукамо и нећемо да се жалимо. Идемо напред за нормалну и пристојну Србију. Молим вас да променимо оно што је код нас било лоше. Имамо чему да се надамо, нормалној и пристојној Србији, то је оно за шта се залажемо.“, нагласио је Вучић.

Премијер је истакао да ће земљом да управља народ преко својих представника. Рекао је да је пред Владом и министрима тежак посао. Још једном је захвалио грађанима на подршци.

„Све од вас зависи ви сте донели нову наду и веру у Србију“, навео је Вучић.

Прва седница нове Владе Србије биће одржана сутра у 10 часова, саопштено је из Владе.

 

Чланови Вучићевог кабинета

Први потпредседник владе и министар спољних послова је Ивица Дачић, а влада има још три потпредседника.

Потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре је Зорана Михајловић.

Функцију потпредседника Владе обављаће и министар трговине, телекомуникација и туризма Расим Љајић. Четврто потпредседседничко место у Влади заузела је и нова министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички.

Нови-стари министар финансија је Лазар Крстић, а министар привреде је Душан Вујовић.

Кадрови Социјалистичке партије Србије у новој Влади су министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић и министар енергетике и рударства Александар Антић.

Функцију министра правде обављаће Никола Селаковић, министар просвете, науке и технолошког развоја биће Срђан Вербић, а министар здравља Златибор Лончар, док министар културе и информисања остаје Иван Тасовац.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална пиатања је Александар Вулин, а министар одбране Братислав Гашић.

На челу Министарства унутрашњих послова је Небојша Стефановић, а министар омладине и спорта остаје Вања Удовичић.

Министри без портфеља биће Велимир Илић и Јадранка Јоксимовић.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version