Полиција у Бањалуци ухапсила је јутрос Бањалучане, чији су иницијали З.Ш. (61) и М.М. (39), који су осумњичени да су на подручју града извршли више кривичних дјела зеленаштва, изнуде новца и преваре, остваривши материјалну корист од 100.000 КМ.

Како незванично сазнајемо ухапшени су Здравко Шодра (1953.г.) и Милош Мрђан (1975.г.)

Из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука саопштено је да су осумњичени ова кривична дјела починили од октобра 2010. до јануара ове године, на штету 17 лица.

Акцију кодног назива „Чак“ провели су припадници ЦЈБ-а Бањалука у координацији са Окружним тужилаштвом у овом граду.

Полиција је претресла куће, помоћне објекате, стамбене зграде у изградњи и путничка возила власништво З.Ш, као и стана власништво М.М. и пронашла пушку и пиштољ са више метака различитог калибра.

Пронађена је и разна документација која доказује извршење наведених кривичних дјела, предмети који су узимани ради наплате мјесечне камате, више мобилних телефона са припадајућим сим картицама.

Након криминалистичке обраде, према ухапшеним ће бити поступано у складу са инструкцијама тужиоца. Акција ће бити настављена, а ЦЈБ Бањалука апелује на грађане, који су били оштећени кривичним дјелима на сличан начин, да се обрате најближој полицијској станици или телефоном позову 122.

Leave a Reply