У финалу завршног турнира АБА лиге којe нико није очекивао, вечерас се од 20 часова у Београдској Арени састају загребачки тимови – Цибона и Цедевита. Обе екипе оствариле су примарни циљ и пласирале се у Евролигу али је финале увек битно.

Загребачко финале у Београду. О шампиону регионалног кошаркашког такмичења одлучиваће хрватски тимови, Цибона и Цедевита. Меч у београдској Арени почиње у 20 сати.

Након што су у веома узбудљивим полуфиналним дуелима против београдских вечитих ривала остварили велике победе и пласирали се у европску елиту, кошаркаши Цедевите и Цибоне играће вечерас за шампионски прстен.

Београдска публика, које вероватно неће бити пуно у Арени, имаће прилику да посматра два сјајна млада играча са НБА потенцијалом – Дарија Шарића из Цибоне и Јусуфа Нуркића из Цедевите.

„Цибоси“ су имали један дан више за одмор и припрему меча али је Цедевита фаворит у мечу, пре свега због дуже клупе.

Ипак, као што смо видели у четвртак и петак, правила нема када се игра на једну утакмицу, тако да је и у финалу све могуће.

Оба тренера, Јасмин Репеша и Славен Римац, сматрају да је предстојеће финале АБА лиге велики успех хрватске кошарке, и најавили напад на трофеј и прстење.

Дешавања из Арене, у којој ће бити репортер РТС, можете пратити на нашем сајту.

Leave a Reply