Утакмица свих утакмица српског фудбала, која се данас игра 146. пут, пружиће одговор на питање враћа ли се титула на Маракану или, пак, Партизан има снаге да направи један од навећих „камбекова“ у новијој историји. Дуел Партизана и Црвене звезде почиње у 19 сати.

  • 18.50 – Славиша Стојановић је са црвено-белима нанизао 15 победа у низу. Одавно је престигао Валтера Зенгу који је стао на десет победа, али је Славољуб Муслин са 23 још далеко испред.
  • 18.45 – Фудбалери ће на терен изаћи у мајицама на којима пише „Не мржњи“, које су им уручили државни секретари у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић и Ненад Боровчанин.
  • 18.30 – У претходни дерби, одигран на стадиону Црвене звезде, Партизан је ушао са предношћу на табели од четири бода. Црвена звезда сада има плус шест, и управо тих десет бодова вишка показују диспаритет у формама два тима.
  • 18.12 – Партизан ће на терен од првог минута са ових 11 фудбалера: Лукач, Вулићевић, Волков, Станковић, Трајковић, Дринчић, Брашанац, Живковић, Нинковић, Лазовић и Шкулетић.
  • 18.10 – Црвена звезда ће играти у саставу: Бајковић, Мијаиловић, Лазовић, Милијаш, Печник, Павићевић, Гогић, Нинковић, Ковачевић, Келхар и Мрђа.

Милан има „Дерби дела Мадонину“, понос Буенос Ајреса је „Суперкласико“, а у Атини се игра „Дуел вечитих непријатеља“. Окршај Галатасараја и Фенербахчеа је „Интерконтинентални дерби“, док Ливерпул и Евертон играју Мерсисајд дерби. Раме уз раме са њима, сасвим равноправно, стоји и београдски „Вечити дерби“.

Овај, 146, по реду, игра се у атмосфери другачијој од оних из неких претходних сезона. Разлог за то лежи у чињеници да је Црвена звезда сада та која као прва на табели излази на мегдан великом ривалу.

Црвено-бели имају „меч лопту“, и сасвим је сигурно да ће учинити све да је искористе и да титулу, чекану седам година, прославе на стадиону Партизана.

Тим из Хумске, махом уверен да поседује већи играчки потенцијал од ривала, решен је да то и покаже на терену. Тријумф Партизана вратио би, колико-толико барем, такмичарску драж у сам финиш Суперлиге.

Победа у овом мечу увек вреди више од три бода, и она навијачима два тима вреди понекад колико и сама титула. Управо због тога треба очекивати спектакл, на трави и на трибинама.

Ostavi poruku