Juče je u Skupštini grada Beograda održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen najveći porodični festival „Junfest“, koji će se održati na Ušću od 13. do 22. juna.

„Junfest“ je festival zabave, gastronomije i turističkih potencijala Srbije i po prvi put će se održati ove godine od 13. do 22. juna u Beogradu.

Ovaj, pre svega, porodični festival, održaće se na prostoru Ušća, gde će na više od 8.000m2, natkrivenog prostora biti sagrađeno:

-16 bina
-Ulica najboljih restorana Srbije
-Ulica najpoznatijih domaćih klubova
-Najveći zabavni park za decu kakav do sada nije viđen na ovim prostorima

Svih 8000 m2 festivalskog prostora će biti kako natkriveno, tako i u potpunosti prekriveno, što će u potpunosti sprečiti dizanje prašine zbog očekivanog velikog broja posetilaca.
Natkrivanje i pokrivanje ovolike kvadrature se do sada nije radilo u Srbiji.

Za devet dana festivala, što „Junfest“ svrstava u najduže festivale, očekuje se preko 120 izvođača, pevača, estradnih zvezda, artista, dj-eva.
„Junfest“ će svečamo otvoriti jedna od našij najvećih regionalnih zvezda – Željko Joksimović, koji u Beogradu nije nastupao 7 godina.

Festival je konceptualno zamišljen na osnovu sličnih festivala ove vrste u regionu i Evropi, poput Oktober festa (Nemačka), Sziget festivala(Mađarska) ili Rujan fest-a (Hrvatska)

Ulaz na Junfest festival će biti slobodan do 19 sati, a nakon toga će se naplaćivati ulaznica po krajnje popularnim i pristupačnim cenama.

JUNFEST se organizuje u sardanji sa Sky Corporation i Melos estradom uz podršku Turističke organizacije Beograda i Skupštine grada Beograda.

Balkan lifestyle/Blic

Ostavi poruku