Samo zato što ste prerasli nespretni seks u automobilu i zato što ste proširili svoj seksualni repertoar, to ne znači da nemate još da nemate još mnogo toga da naučite o seksu.

Pokazalo se da postoji još puno toga o seksu što čak ni odrasli ne znaju. Evo spiska koji je objavljen na sajtu Thoughtcatalog.com.

1. Puno seksa i više partnera ne utiče na opuštanje vaginalnih mišića. Vagine su „dizajnirane“ tako da kroz njih prođe beba. Zar stvarno mislite da će puno seksa i nekoliko penisa uticati na izgled vagine?!

2. Većina žena ne može da doživi orgazam samo od penetracije. Ponovite na glas i zapamtite jednom zauvek – stimulacija klitorisa!

3. I oralni seks – je seks! Polno prenosive bolesti mogu se prenositi i oralnim seksom. Šta mislite, zašto većina prostitutki insistira na nošenju prezervativa i kad je oralni seks u pitanju?

4. Prezervativi su jedino kontraceptivno sredstvo koje štiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti. Ako niste u monogamnoj vezi i ne testirate se redovno – redovno ih koristite!

5. Analni seks ne uzrokuje inkontinenciju! Nakon analnog seksa neće se ništa promeniti po tom pitanju.

6. Nema definicije za „dobar“ i „loš“ seks. Sve je stvar komunikacije, preferencije i to varira od osobe do osobe, od para do para. S jednom osobom možete imati odličan seks, a s drugom grozan.Ono što nije funkcionisalo u seksu sa bivšim partnerom/partnerkom, ne mora da znači da i sa nekim drugim neće funkcionisati. Zato naučite da čitate govor tela.

7. Loš seks nije bolji od nikakvog seksa. Pogotovo za žene za koje to uglavnom znači da nisu došle do orgazma. Težite za tim da uvek imate dobar seks. S naglaskom na to da oboje budete zadovoljni. Važno je deliti.

8. Nema ništa loše u tome ako muškarac ne želi seks. I nije istina da muškarci uvek više žele seks od žena. Seksualni apetiti pojedinca temelji se na različitim stvarima: ishrani, samopouzdanju, zadovoljstvom u vezi…

9. Prekinuti snošaj/seks pod tušem/seks za vreme menstruacije ne sprečava trudnoću. Prekinuti snošaj ne znači da nije došlo do predejakulata. Poput lososa, spermatozoidi mogu „plivati“ uzvodno i mogu živeti u materici i do sedam dana.

10. Veličina je važna samo na neki način. O ovoj temi se raspravlja i raspravlja. Većina smatra da je veličina važna više psihički, nego fizički.

Balkan lifestyle/Alo.rs

Ostavi poruku